Meeste drukte voorbij?

​Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogpost heb geplaatst en is er ook weinig gebeurd op de website. Ik heb natuurlijk niet stil gezeten, er is veel in de tuin gedaan en ik heb veel gekookt, maar soms is het behoorlijk lastig om alles te combineren en de tijd te vinden. In deze post zal ik toch een snelle update geven wat de status is.

Kas

Alle planten, die voorgekweekt zijn in de kas, zijn nu buiten geplant. Er staan nu vijf komkommerplanten in en  ​drie tomatenplanten. Om de grond niet elk jaar te hoeven vervangen in het kasje heb ik ervoor gekozen om de komkommers en tomaten in potten te kweken. Hopelijk kan ik komend weekend de kas opruimen en enkele nieuwe zaadjes planten (sla en enkele kruiden)

De moestuin

​De meeste planten staan in de moestuin. Hierbij een kort overzicht wat ik dit jaar in de tuin heb staan

 • Tuinbonen
 • Sla
 • Spruiten
 • Boerenkool
 • Uien
 • Knoflook
 • Venkel
 • Bieten
 • Rucola
 • Lenteui
 • Snijbonen
 • Verschillende kruiden
 • Tomaat
 • Komkommer
 • Rabarber
 • en ik ben vast nog wat vergeten...

​Helaas is het dit jaar niet gelukt om doperwten te kweken. Ik heb meerder pogingen gedaan, maar ze zijn niet uitgekomen.  

Bijenhotel

Samen met mijn oudste zoon Dirk (3 jaar) heb ik een bijenhotel gemaakt. Het is een simpele constructie van hout, dennenappels uit het bos en wat hooi. Om de bijen ook daadwerkelijk naar de tuin te krijgen, heb ik naast het bijenhotel een aantal "bijenbloemen" geplant.

Laat een reactie achter