Over goed boeren in de stad

Over goed boeren in de stad

Goed boeren in de stad is ontstaan in oktober 2008 toen we nog in een appartement woonden. Het verlangen naar "echt" verse groenten en kruiden uit eigen tuin werd steeds groter.

Waarom begin je als stadsjongen een moestuin?

In mijn studententijd ben ik een aantal jaren kok geweest in diverse restaurants. Hier kreeg ik een passie voor het koken met verse ingrediënten. Deze passie heb ik nog steeds. Ik kwam er al snel achter dat je de beste verse groenten en kruiden krijgt, door ze zelf te kweken. Ik ben begonnen met twee bloembakken aan een balkon met wat kruiden en sla en heb nu een moestuin waar we de hele zomer kunnen genieten van verse groenten, kruiden en zelfs fruit.

Dieren in een moestuin?

Hoewel je een moestuin zo groot en professioneel kunt maken zoals je zelf wilt, in de stad loop je tegen beperkingen aan. Zelf houd ik kippen, maar de wens naar meer dieren is er altijd. Een varken of een rund fileren is geweldig, de kwaliteit van het vlees is subliem als het zo vers is. Het houden van deze dieren is echter niet mogelijk in een stadstuin. Mijn droom is dan ook om binnen een aantal jaren te verhuizen naar een woonboerderij waar alles mogelijk is. Tot die tijd ga ik naar de slager.

zie ook: Telg uit een tuindersfamilie