Wat ben jij aan het doen?

Wat ben jij aan het doen?

Voor een speciale editie van het blad flow magazine werd ik benaderd voor een artikel over "Gewone mensen, die simpele oplossingen vonden".

Jeffrey

30 jaar, Den Haag, vader van baby Dirk, woont samen met Robine, projectmanager, goedboerenindestad.nl

Wat ben jij aan het doen?

"Ik boer in de stad. Onze woonkamer staat helemaal vol met zaadjes. Ik kweek en verbouw het hele jaar door groente. Het is een uit de hand gelopen hobby. In de schuur liggen bonen te drogen, over een maand verwerk ik ze in een streekgerecht. Daar kan ik me nu al op verheugen."

Kost dat niet veel tijd?

"Nee, zolang je maar consequent bent. Na mijn werk duik ik vaak even de tuin in. Sommige mensen ontspannen van tv-kijken, ik van tuinieren. Zometeen haal ik schorseneer uit de de grond, een uurtje later ligt het op mijn bord. Daar kan geen versafdeling van de supermarkt tegenop. Brood bakken doe ik het liefst zelf; je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig."

Heb je een grote tuin?

"Zo'n tachtig vierkante meter, maar dat zegt niks. Hiervoor woonden we twee hoog achter en ook daar kon ik het niet laten: in de vensterbanken kweekte ik kruiden en sla. Als kind had ik een moestuintje bij mijn opa en oma op de boerderij. Daar komt de liefde voor tuinieren denk ik vandaan. Spinazie, aardappelen, bonen, snijbonen. Die laatste haalde in dan samen met mijn oma door een handmachine."

Dus zij leerden je de kneepjes van het verbouwen?

"Ja, maar ik leer nog steeds hoe je alles moet bereiden, van mijn vader, schoonmoeder, ooms en tantes - vaak naar oud recept. Die kennis over groenten, maar ook over streekgerechten, verdwijnt. Ik wil er juist meer van weten. Ik blog er nu ook over. Mijn vader fietst voor mij nog weleens het dorp in, naar een tuinder. 'Mijn zoon wil witte komkommers kweken.' Een week later brengt hij me dan een paar jonge bijzondere plantjes."

bron: flow simplify your life