Indiase pompoensoep

Indiase pompoensoep

Heerlijke Indiase pompoensoep die zeer gemakkelijk is om te maken, vind het zelf een heerlijk recept voor de luie zondag!

Voorbereiden van de Indiase Pompoensoep

Begin met bereiden van de Indiaanse pompoensoep door de pompoen te schillen en de pitten uit de pompoen te verwijderen. Snijdt de pompoen vervolgens in blokjes van circa 2x2 cm groot. Snipper de ui, knoflook en gember en houdt deze apart.

Bereiden van de Indiase Pompoensoep

Doe een beetje olijfolie in een grote (braad)pan en bak hierin allereerst de ui, gember en knoflook gedurende 1-2 minuten als basis voor de Indiase Pompoensoeo. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze nog mee gedurende 2-3 minuten. Blijf goed roeren in pan om te zorgen dat de pompoen niet aan bakt. 

Koken van de Indiase Pompoensoep 

Voeg na het bakken van de pompoen, ui, gember en knoflook het water toe aan de Indiase Pompoensoep. Als het water kookt doe je de Garam Marsala er bij en laat je de Indiase Pompoensoep gedurende 20 minuten op laag vuur koken.

Afmaken van de Indiase Pompoensoep

Doe de slagroom en een snuf zout bij de Indiase Pompoensoep en roer het geheel goed door. Pureer met een staafmixer de Indiaanse Pompoensoep tot een glad geheel en warm de soep nog even goed door.

Dien de Indiase Pompoensoep op in een diep bord en doe er een paar blaadjes verse koriander op. Eet smakelijk!

TIP: Als variantie kan eventueel droge chorizo uitbakken en door de Indiase Pompoensoep doen om hem wat pittiger te maken

Geef uw mening
ster ster ster ster ster