Pompoen-pannenkoeken

Pompoen-pannenkoeken

Dit is een heerlijk recept voor pannenkoeken. Nee, geen normale pannenkoeken, maar pannenkoeken met pompoen. Kinderen vinden pompoen als groente niet zo geweldig, maar deze pompoen-pannenkoeken vinden ze echt geweldig. En we geven ze geen ongelijk, ze zijn ook echt erg heerlijk!

Pompoen-pannenkoeken voorbereiden

Maak de pompoen schoon door hem te schillen en de zaden eruit te halen en rasp deze vervolgens grof. Roer vervolgens de pompoen samen met de rest van de ingrediënten tot een dik beslag voor de pompoen-pannenkoeken. Het beslag voor de pompoen-pannenkoeken moet dikker zijn dan normaal beslag voor pannenkoeken. Mocht het beslag voor de pompoen-pannenkoeken wat te dun zijn doordat er iets te veel melk door zit kan je wat meel toe voegen om het wat in te binden. Als het beslag voor de pompoen-pannenkoeken iets te dik is kan je wat extra meel toevoegen om het dunner te maken.

Bakken van pompoen-pannenkoeken

Verhit olie in de koekenpan. Schep een beetje pompoen-pannenkoeken beslag in een (soep)lepel en leg deze in de koekenpan. Druk de pompoen-pannenkoeken zachtjes plat met de lepel, als de pompoen-pannenkoeken dikker zijn duurt het langer voordat ze gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van de koekenpan kan je meerdere pompoen-pannenkoeken in een keer bakken. Bak de pompoen-pannenkoeken op matig vuur totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn. Zoals gezegd dienen dikkere pompoen-pannenkoeken wat langer gebakken te worden om te zorgen dat ze goed gaar zijn van binnen.

Serveren van de pompoen-pannenkoeken

De pompoen-pannenkoeken kunnen direct gegeten worden. Voordat je de pompoen-pannenkoeken serveert kan je ze bestrooien met wat kaneel en eventueel wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Ilse Verschoor

Ik ben Ilse, getrouwd, mama van twee, kind van God, levensgenieter, actief blogger en vooral een echte kookfanaat. Over mijn gezonde en soms wat minder gezonde ontdekkingen in de keuken mag ik hier een gastblog verzorgen. Daarnaast blog ik ook op m'n eigen blog www.uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Reviews

43211

Algemene beoordeling: 4.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Marianne van der Putten schreef op 25 July 2014

lekker, goed gelukt