Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

 

Wanneer kun je wat bestellen

We krijgen vrij veel vragen van jullie wanneer er wat besteld kan worden. Omdat het handig is om een plan voor je moestuin te maken, hebben wij een overzicht gemaakt wanneer je welke plantjes kunt verwachten. Let op, wij zijn ook afhankelijk van de kweker dus het kan voorkomen dat specifieke plantjes er nog niet zijn.

Plantjes voor midden februari

Sommige plantjes kunnen goed tegen vorst. Bij wat strengere vorst (- 5 °C) raden wij wel aan om gebruik te maken van een vliesdoek. De bloemkool Weeuwenteelt is een teelt die tot mei in de kast of serre staat. Daarna maakt de bloemkool plaats voor pepers, paprika en andere vruchtgewassen.

Plantjes die eind februari verwacht worden

Smeerwortel is een waardevolle plant die steeds populairder wordt onder moestuiniers vanwege de vele voordelen die het biedt voor de moestuin. Deze veelzijdige plant is ook een uitstekende bron van voedingsstoffen voor je planten en bodem. Smeerwortel bevat een overvloed aan belangrijke voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Bovendien kunnen smeerwortelbladeren worden gebruikt als mulch rond de basis van andere planten. Dit helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Daslook is een winterharde, meerjarige plant die in het voorjaar prachtige witte bloemen en sappig groen loof produceert. Dit lid van de uienfamilie is niet alleen geliefd om zijn sierwaarde, maar ook om de culinaire toepassingen die het biedt.

Plantjes die binnenkomen begin tot half maart

Wanneer de kans op vorst is verdwenen komen er bij ons weer heel veel nieuwe moestuinplantjes. Dit varieert van diverse vroege koolsoorten zoals rode kool en pak soi. De welbekende en gewillige zomerprei om je de hele winter van prei te voorzien. Ook komen deze periode verschillende soorten kruiden om dat ene gerecht op te “spicen” en wat meer bite te geven.

Vanaf half maart tot eind maart kun je de volgende plantjes verwachten

Halverwege maart staan de latere koolsoorten weer te springen om door jullie in de grond te worden gezet. Daarnaast ook verschillende soorten selderij, knolgewassen en een hele reeks kruiden voor in jouw moestuin. Wist je dat je de meeste ook kan laten overwinteren?

De eerste vruchtgewassen kun je eind april tot begin mei verwachten

Ja, het lange wachten is door ons bij jullie op de proef gesteld maar dit is het moment dat wij jullie de eerste vruchtgewassen kunnen toesturen. De kweker heeft net iets betere omstandigheden om de planten in topconditie te houden. Geduld is daarom een schone zaak. De eerste peper-, paprika- en tomatenplanten melden zich om door jou verzorgd te worden en tot een mooi gewas te volgroeien.

De laatste lichting plantjes vanaf eind mei

Aan al het goeds komt ook een eind. Zo ook aan de toestroom van de moestuinplantjes. Deze laatste lichting van plantjes kun je diverse soorten tomaten-, peper- en meloenplantjes aan je winkelmandje toevoegen.

Tot slot

Het is belangrijk om te weten dat wij de plantjes op maandag, dinsdag en woensdag verzenden. Dit voorkomt dat de plantjes een weekend overnachten op het postkantoor.

Wij verzenden in België en Nederland. Wees slim en probeer de plantjes die wij voorradig hebben te groeperen. Hierdoor bespaar je op de verzendkosten.

Gratis verzending

bestellingen boven de €50

100% veilig afrekenen

iDeal / PayPal

Vragen?

Stuur een bericht