Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Gratis zaaikalender

Gratis zaaikalender

Welke groente kun je wanneer zaaien?

Groenten kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas. Bekijk onze zaaitips in de zaaikalender.

  • Gratis te downloaden
  • Meer dan 50 groenten
  • Duidelijk overzicht
  • Wanneer onder glas of in de grond

Download de Gratis zaaikalender

Gratis zaaikalender

Vooral voor de beginnende tuinier is het misschien lastig om te weten wanneer het beste wat gezaaid kan worden. Daarna komt natuurlijk de verzorging en dan ook nog het oogsten niet te vergeten. Een beetje begeleiding hierin is dan wel prettig en als richtlijn kan de zaaikalender als een perfect hulpmiddel dienen. Hierin wordt duidelijk aangegeven per gewas wanneer het gezaaid kan worden. Dit kan in de grond zijn, maar ook wanneer je het in de kas zou willen zaaien. Ook worden de maanden aangeduid waarin het gewas geoogst kan worden. 

YouTube

Wil je zien hoe de moestuin eruit ziet of hoe de heerlijkste recepten worden gemaakt? Volg Goed boeren in de Stad dan op YouTube!

Wat vinden anderen van de Gratis zaaikalender

Zelf gezaaid met behulp van de zaaikalender moestuin

Niets zo lekker als groente uit eigen moestuin of broeikas. Steeds vaker komt de term biologisch eten voorbij. Maar wanneer dit op een etiket van een supermarkt artikel staat, wat wil dat dan precies zeggen? De enige manier om zeker te weten wat er gebruikt is bij de productie van je voedsel is door het zelf te doen. Bovendien geeft het zaaien en oogsten van je eigen gekweekte groente en fruit erg veel voldoening. Zelfs bij een klein moestuintje of op een balkon is het al mogelijk om zaadjes te planten. Nog een leuk voordeel is natuurlijk dat het ook nog eens scheelt in de portemonnee. Je bent er misschien iets meer tijd mee kwijt dan wanneer je het in de winkel zou komen, maar alles wat je niet gebruikt groeit gewoon verder. In plaats dat je het twee weken later in de koelkast tegen komt en het weer weg kan gooien.

De zaaikalender moestuin

Vooral voor de beginnende tuinier is het misschien lastig om te weten wanneer het beste wat gezaaid kan worden. Daarna komt natuurlijk de verzorging en dan ook nog het oogsten niet te vergeten. Een beetje begeleiding hierin is dan wel prettig en als richtlijn kan de zaaikalender moestuin als een perfect hulpmiddel dienen. Hierin wordt duidelijk aangegeven per gewas wanneer het gezaaid kan worden. Dit kan in de grond zijn, maar ook wanneer je het in de kas zou willen zaaien. Ook worden de maanden aangeduid waarin het gewas geoogst kan worden. Dit is vooral erg handig wanneer je verschillende gewassen wilt gaan verbouwen op een kleiner stukje grond. Je kunt dan kiezen voor gewassen die al vroeg in het jaar gezaaid en ook geoogst moeten worden, daarna is de grond weer beschikbaar voor een nieuw gewas wat juist weer wat later in het jaar gezaaid dient te worden. Met behulp van een zaaikalender is dit heel gemakkelijk in de gaten te houden. Probeer de gewassen hoe dan ook af te wisselen wat betreft gewassen. Ook als je ieder jaar hetzelfde zou willen planten, kies dan voor een ander plekje in de moestuin. Wanneer je jaar in jaar uit hetzelfde gewas op hetzelfde stukje grond zou verbouwen is de kans op bodemverarming groter.

Onderhoud van de moestuin

Het verzorgen van de moestuin neemt uiteraard ook wel enige tijd in beslag. Hoewel hiervoor wel geldt; regelmatig bijhouden kost minder tijd dan minder vaak grondig onderhouden. Het begint eigenlijk al met een goede kwaliteit grond. Daarna is het vooral van belang om het onkruid goed bij te houden. Wacht je hier te lang mee, dan wordt het niet alleen een vervelend werkje, maar het kan ook zijn dat de gewassen minder voedingsstoffen binnen krijgen doordat deze naar het onkruid gaat. Aan de hand van de zaaikalender moestuin kan je het onderhoud voor jezelf ook inplannen.

De aanschaf van een kas

Eenmaal verslaafd aan het zelf verbouwen van je groente, fruit en kruiden? Wat hoe dan ook zal gebeuren. Dan is de aanschaf van een (kleine) kas zeker geen slecht idee. Deze zijn tegenwoordig al in veel verschillende formaten verkrijgbaar. Veel ruimte hoeft het dus niet in te nemen. En onder het glas van de kas ontkiemen de zaadjes nu eenmaal sneller. Je kunt in de zaaikalender moestuin precies terug vinden wat het voordeel is van de aanschaf van een kas. Bij ieder gewas wordt namelijk ook aangegeven wanneer de beste tijd is om te zaaien onder glas.

Je plaats een waardering over

Gratis zaaikalender

ster ster ster ster ster