Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Groene stroom versus grijze stroom

Groene stroom versus grijze stroom

leestijd: in één miniuut
Onderwerp: groen-wonen | 07 maart 2021

Iedereen is inmiddels wel bekend met het fenomeen groene stroom, er zijn veel aanbieders op de markt die groene stroom aanbieden, veelal ook nog eens goedkoper dan grijze stroom. Voornaamste reden dat groene stroom populair is geworden onder de consumenten is vanwege het aantrekkelijke prijskaartje. De overheid stimuleert de opwekking en gebruik van groene stroom fors door middel van subsidies. Hierdoor waren aanbieders van groene stroom in staat om groene stroom goedkoper te maken dan de traditionele grijze stroom. Maar voor we verder gaan is misschien goed om er bij stil te staan wat groene stroom is.

Wat is groene stroom

Groene stroom is stroom die is opgewekt op een duurzame manier. Stroomopwekking op een duurzame manier kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Windenergie
  • Zonne-energie
  • Waterkracht
  • Biomassa verbranding


Bij alle van bovenstaande manier van opwekken van energie worden geen fossiele brandstoffen gebruikt zoals gas, kolen, olie, ect. Bij het opwekken van energie op bovengenoemde manieren komt ook (nagenoeg) geen CO2 vrij. Door de vermindering van de CO2 uitstoot heeft dit ene positiever effect op het milieu.

Genoemd in dit artikel