Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Kippen het jaar door

Kippen het jaar door

leestijd: in ongeveer 2 minuten
Onderwerp: kippen-het-jaar-door | 07 maart 2021

Deze kalender geeft je wat meer steun als het gaat om kuurtjes en dergelijke.

Januari

Meng een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

Februari

In week drie begin je met het ontwormen van de kippen door een wormmiddeltje in het water te doen. Geef in week vier een week lang multivitamine.

Maart

Meng in de laatste week van de maand een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

April

Vanaf april moet je extra waakzaam zijn voor kippenluis. Controleer om de twee weken je kippen en het hok op luis. Gebruik vanaf week drie tabakstelen in het legnest. De geur die van de tabakstelen komt houdt de luis weg. Meng in de laatste week een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

Mei

Blijf de kippen en het hok controleren op luis. Geef daarnaast een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

Juni

Blijf de kippen en het hok controleren op luis. Meng daarnaast een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

Juli

Blijf de kippen en het hok controleren op luis. Meng daarnaast een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

Augustus

Let bij een warme nazomer goed op, de kippen kunnen last krijgen van kippenpokken. Meng een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand. Je kunt nu wat minder controleren op luis, omdat de warmte nu wat afneemt. Als het een warme nazomer is blijf dan alert.

September

In week drie begin je met het ontwormen van de kippen. Meng een wormmiddeltje door het water. Geef in week vier een week lang multivitamine.

Oktober

Geef in week twee een Sivotine kuur aan de kippen. Het wordt kouder en natter, hierdoor kunnen de kippen verkouden worden. Geef in week drie na de Sivotine kuur weer een week lang multivitamine.

November

Meng in de laatste week van de maand een week lang extra multivitamine door het water voor extra weerstand.

December

Als je denkt dat de kippen niet lekker in hun vel zitten geef dan in week twee nog een Sivotine kuur. Geef dan in de laatste week een week lang multivitamine voor extra weerstand.

Genoemd in dit artikel