Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Kippenvoer

Kippenvoer

leestijd: in één miniuut
Onderwerp: kippenvoer | 07 maart 2021

Kippen zijn alleseters. Ze eten zaden, bessen, insecten, wormen, slakken en groenvoer. Als de kippen geen vrije uitloop hebben is het belangrijk dat de kippen uitgebalanceerde voeding krijgen.

Complete kippenvoeding

Kant-en-klaar kippenvoer is er in korrel- en meelvorm. In het pluimvee- of legmeel zitten dezelfde voedingsstoffen als in de korrelvorm. Het voordeel van meel is dat de kippen meer moeten bewegen om hetzelfde voedsel binnen te krijgen dan met geperste brokjes. 

Graanvoer voor de kippen

Gemengd graan bevat meestal tarwe, haver, maïs en gerst. Geef dit alleen als bijvoeding, niet als basisvoer. Als de kippen weinig ruimte en weinig te doen hebben, kunnen de kippen snel te dik worden. 

Groenvoer

Naast complete kippenvoeding hebben kippen vers groenvoer nodig. Geschikt groenvoer is: bessen, sla, broccoli, wortel, jonge brandnetel, gras, appel en peer.

Dierlijke eiwitten

Kippen eten graag wat dierlijk eiwit. Als de kippen niet vrij kunnen scharrelen geef ze dan regelmatig wat regenwormen, meelwormen of maden. Je kunt deze kopen bij een dierenspeciaalzaak.

Grit en maagkiezel

Naast dit alles hebben kippen ook grit nodig. Grit bestaat uit gebrande en gemalen oesterschelpen. Kippen hebben de kalk die in het grit zit nodig voor het produceren van de eierschaal. Daarnaast bevat het grit mineralen die de kip goed kan gebruiken.

Genoemd in dit artikel