Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Voordelen van zelf tomaten kweken​

Voordelen van zelf tomaten kweken​

leestijd: in ongeveer 2 minuten
Onderwerp: moestuin-algemeen | 22 januari 2021

Een lekkere tomaat, dat gaat er altijd wel in. Tomaten doen het prima in allerlei smakelijke gerechten, zo kun je tomaten tegenkomen op de pizza, in de soep, maar ze worden ook koud gegeten in salades of gewoon uit de hand. Tomaten zijn veelzijdig en daarom ook populair bij de thuistelers. In veel moestuintjes kun je tomatenplanten terugvinden. Zelf tomaten kweken vraagt wel wat aandacht, de plant stelt eisen aan de bodem en wil graag zonnige omstandigheden om de vruchten goed te laten rijpen.

Tomaten dieven

intructievideo - 02:11 min.

Een groot voordeel van zelf tomaten kweken: altijd tomaten bij de hand

Het is voor de thuisteler een vanzelfsprekendheid: Wie zelf tomaten of andere groenten en fruit teelt heeft altijd verse voedingsmiddelen bij de hand. Heb je zin in een lekker tomaatje? Je plukt gewoon een rijp exemplaar af van de plant. Verser dan dit kun je ze niet krijgen!

Beperk de bestrijdingsmiddelen

Het grootste voordeel van zelf tomaten kweken zit hem natuurlijk in de bestrijdingsmiddelen. In de professionele teelt wordt vaak preventief met bestrijdingsmiddelen gewerkt om ziekten en plagen te voorkomen en om vruchten te krijgen die er mooi genoeg uitzien om goed te verkopen. In de thuisteelt is dat in de meeste gevallen helemaal niet nodig, dus kunnen de bestrijdingsmiddelen met alle nadelen voor milieu en gezondheid gewoon achterwege blijven. 

Bewust en gezond leven

Het zelf telen van groenten en fruit past uitstekend in een bewuste levensstijl. Het maakt je meer bewust van alles wat leeft en groeit, maak ook van alles wat je eet. Zelf tomaten kweken is extra gezond en vers en de tomaten kunnen na de pluk snel geconsumeerd worden. Zelf telen van wat je wilt eten maakt je meer betrokken, meer verbonden, en dat draagt bij aan een betere gezondheid. En vergeet niet, het is ook gewoon erg leuk om zelf te telen, je eigen tomaten te zien groeien!  

Meer tips over tomaten kweken

Genoemd in dit artikel