Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Dadels met spek

Dadels met spek

waardeer

Onderwerp: bbq | 02 januari 2023

Dadels met spek

Als het barbecue seizoen weer begint dan ren ik gelijk naar de Turkse supermarkt om een doosje heerlijke dadels te halen. Als voorafje of tussen de barbecue hapjes door zijn dadels met spek heerlijke smaak bommetjes.
 

Ingrediënten

  • ​Dadels met of zonder pit
  • Dunne plakken gerookt doorregen spek of bacon

Bereiden dadels met spek

Verwarm de barbecue op een matig vuur. Rol het spek om de dadels en prik de dadels op een grote spies.
​Leg de dadels met spek bovenop het rooster van de barbecue en laat ze rustig grillen op matig vuur. Draai ze enkele keren, zodat het een mooi bruin korstje krijgt. Haal de spies er uit als ze gereed zijn. Serveer ze met een cocktail prikker.

Tips

  • Zelf gebruik ik vaak dadels van de Turkse supermarkt gebruik (erg lekker en zeer betaalbaar). Dit zijn dadels met een pit. In plaats van een spies gebruik ik dan aluminium bakjes. Daar leg ik de dadels met spek dan in. Ook hier de dadels met spek af en toe draaien, het spek kan aanbranden aan het bakje.
  • Gevulde dadels met monchou smaakt ook heerlijk. Volg dezelfde werkwijze als hierboven. Let er wel op dat de monchou goed in de dadels zit, anders lekt er teveel uit tijdens de in de bereiding. Dit kan uiteraard alleen met dadel zonder pit, of dadels die je zelf ontpit.

​Eet smakelijk!

Tags

Categorie

Reviews

Je plaats een waardering over

Dadels met spek

ster ster ster ster ster