Gegrilde gamba’s

Gegrilde gamba’s

Eén van de gerechten die direct doet denken aan zon en ontspanning. Eenvoudig te bereiden met een grandioos resultaat. 

Marineren gegrilde gamba’s

  1. Zorg dat de gamba’s ontdooid zijn bij gebruik van ingevroren gamba’s
  2. Snijd de peterselie en de knoflook fijn. Houd een beetje peterselie over voor garnering
  3. Was de citroen en rasp deze. 
  4. Doe de olijfolie, knoflook, peterselie, citroenrasp en chilivlokken in een kom 
  5. Voeg naar smaak peper & zout toe en meng het geheel 
  6. Voeg de gamba’s toe en schep goed om
  7. Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Minimaal 30 minuten, een paar uur heeft de voorkeur aangezien de smaken dan beter mengen

Grillen van gamba’s

  1. Verhit de Grillplaat/BBQ/Grillpan/Koekenpan en wacht tot deze heet is
  2. Haal de gamba’s uit de marinade en leg op een schaal. Houd de marinade bij de hand
  3. Zodra de hittebron goed heet is leg je de gamba’s erop en grill ze 2 minuten aan elke kant (aangezien de gamba’s in olijfolie gemarineerd zijn is het niet nodig om extra olie of boter te gebruiken)
  4. Gooi op het laatste moment nog even de marinade over de gamba’s en hussel door elkaar (doe dit niet als je een BBQ gebruikt ☺)
  5. Doe de gamba’s in een schaal en besprenkel deze met het citroensap en wat peterselie, serveer direct!

Goed te combineren met een whiskey/cocktail saus, gegrilde groene asperges of pasta. 

Wijn voor bij de gegrilde gamba’s

Doordat de knoflook en de chilipeper in dit gerecht de meeste smaak bepaalt, is een fruitige en frisse wijn hierbij het lekkerst. Denk aan een Sauvignon Blanc of een Verdejo. Voor het ultieme voorjaars- of zomer gevoel, schenk je er een fruitige rosé bij.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster