Memphis Style Spareribs

Memphis Style Spareribs

Werken met groot vlees blijft een feest. Enige rust en geduld is met dit recept een vereiste vanwege de tijd dat de ribs moeten marineren en garen. Het resultaat smaakt er dan ook echter wel naar!

Bereiding Spareribs en Dry Rub

om de lekkerste Memphis Style Spareribs te krijgen is het van belang om het vlies van, aan de holle kant, van de ribben te verwijderen. Dit kan best een lastig klusje zijn maar wel erg belangrijk om te doen. Nu het vliesje is verwijderd is het tijd om de dry rub voor de Memphis Style Spareribs te maken. 

Doe de volgende specerijen in de vijzel

  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Uienpoeder
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 el gedroogde Oregano
  • 0.5 el Komijnzaad
  • 1 el Zout
  • 1 el Bruine suiker

En nu maar stampen! Wrijf de ribs, beide kanten, in met de rub uit de vijzel. Laat de spareribs nu minimaal 3 uur marineren in de ijskast. Zelf maak ik de ribs altijd een dag van te voren.

Garen van de ribs

Verwarm de over voor op 170 graden en leg de ribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat, giet 1 cm water op de bakplaat, dek af met aluminiumfolie en zet de ribs 2,5 uur in de oven

Na 2,5 uur zijn de Memphis Style Spareribs gaar en kunnen ze bijna op de BBQ. 

Bereiding BBQ saus

Voeg alle ingrediënten voor de BBQ saus toe in een pan en roer goed door en laat de pan op laag vuur 30 minuten koken. Als de saus te dik is, voeg wat water toe om dunner te maken

Grillen op de BBQ

Je kunt ze uit de oven direct op de BBQ doen maar ik vind het altijd wel fijn om ze eerst een beetje te laten afkoelen. Als de spareribs een beetje zijn afgekoeld bestrijk de ribs met de BBQ saus en leg de ribs -onafgedekt- terug in de oven zodat er een mooie glanzende laag ontstaat.

Wijn bij Spareribs

Een kruidige rode wijn doet het goed bij Spareribs. Een Malbec of Shiraz, bij voorkeur uit Zuid-America of Australië. 

Geef uw mening
ster ster ster ster ster