Huisgemaakte broodje hamburger

Huisgemaakte broodje hamburger

De perfecte hamburger? Daarover verschillen de meningen zeer. Dit komt voornamelijk door de subjectiviteit van smaak. Aangezien een broodje hamburger uit veel verschillende smaken bestaat, is het dan ook één van de meest besproken en bediscussieerde gerechten ter wereld. 

Bereiden van broodje hamburger

  1. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de gesneden ui, knoflookpoeder, paprikapoeder, mosterd, gedroogde peterselie en eidooier toe. Kruid met peper & zout
  2. Kneed alles goed door elkaar, dek de kom af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast
  3. In de tussentijd snijd je de uien in ringen en de augurken in plakjes. Snijd de broodjes doormidden
  4. Bak in een pan met wat boter de uienringen goudbruin. Haal uit de pan en zet apart
  5. Haal de kom met gehakt uit de koelkast, verdeel in vieren en maak hier de hamburgers van. Zorg ervoor dat deze ongeveer zo breed is als het hamburger broodje en dat ze vrij plat zijn. Hoe hoger de hamburger, hoe hoger en moeilijker te eten het broodje straks wordt
  6. Bak de hamburgers in 5-8 minuten gaar in de pan/grill/BBQ. Druk de burger tijdens het bakken niet plat en draai deze niet te vaak om. Bak ook de plakjes bacon in een andere pan
  7. In de tussentijd toast je de hamburger broodjes kort (1 minuut) en beleg je ze. Start op de onderkant van het broodje met een laagje ketchup, daarop een laagje veldsla en de plakjes augurk. De bovenkant smeer je in met mosterd
  8. Leg de plakjes cheddar op de burgers tijdens de laatste minuut bakken zodat deze smelten (daarna niet meer omdraaien) en voeg de al gebakken uien in de pan toe zodat deze weer opwarmen
  9. Haal de burgers uit de pan en leg op de onderkant van het broodje. Leg wat van de gebakken uienringen op de burger en leg hier weer een plakje bacon op. Zet de bovenkant van het broodje erop, druk het broodje met de hand lichtjes aan. 
  10. Klaar!

Wijn bij een broodje hamburger

Als je kiest voor klassiek bij dit klassieke gerecht dan is een Merlot of Cabernet Saugvignon een uitstekende rode wijn. Een witte wijn kan echter ook prima. Bij een sappige hamburger past een sappige, fruitige wijn met frisse zuren. Vanwege het vet van het vlees zijn de frisse zuren een goede tegenhanger. Een Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner zijn hiervoor goede witte wijnen.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster