Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Kaas omelet, het perfecte recept

Kaas omelet, het perfecte recept

54321 (1) waardeer

Onderwerp: dagelijkse-kost | 29 maart 2021

Kaas omelet, het perfecte recept

De perfecte kaas omelet moet wat mij betreft voldoen aan drie eisen: goudgeel van kleur, gaar aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant (dit heet 'baveuse'). Daarnaast gebruik ik hierbij graag een pittige kaas. Emmentaler of Gruyere heeft daarbij de voorkeur.

Uiteraard kun je voor een kaas omelet elke kaas gebruiken die je wilt. Wil je naast de omelet de kaas ook zelf maken? Dan kun je ons eigen recept om zelf kaas te maken volgen.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gr geraspte kaas (gruyère of emmentaler)
  • lente ui, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • boter
Kaas omelet

Kaas omelet - de bereiding

Doe de eieren in een kom en kluts de eieren los. Zorg er hierbij voor dat het eiwit en eigeel goed gemengd is. Kruid de eieren vervolgens met peper en zout.

Smelt een klontje boter in een koekenpan met dikke bodem en giet hierin de geklutste eieren. Verdeel het ei door de hele pan door deze schuin rond te draaien. Zorg ervoor dat je maximaal middelhoog vuur gebruikt. Je kunt een kaas omelet beter op te laag vuur bakken dan op te hoog vuur. Je wilt namelijk voorkomen dat de omelet bruin wordt aangezien een van de vereisten is dat de kaas omelet goudgeel van kleur wordt.

Duw ongeveer 30 seconden de kaasomelet met een spatel vanaf de zijkant naar binnen. Laat de omelet hierna een minuut bakken. 

Bestrooi de omelet nu met de geraspte kaas en de lente ui. 

Vouw als de onderkant begint met garen voorzichtig met een vork de buitenkanten van de omelet naar het midden toe. Haal de pan van het vuur en laat de omelet 30 seconden verder garen in de pan.Serveer direct.

Het resultaat is een luchtige, goudgele, gare en licht pittige kaas omelet, eet smakelijk!

Tags

Categorie

Reviews

Waardering: 54321

Gb

Gereviewd door Ww op 07-04-2023

Je plaats een waardering over

Kaas omelet, het perfecte recept

ster ster ster ster ster