Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

waardeer

Onderwerp: dagelijkse-kost | 29 maart 2021

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Het voorjaar blijft toch altijd een fijn jaargetijde. De vogeltjes fluiten, de zon schijnt en de witte asperges zijn er weer! Hierbij een zeer eenvoudig basisrecept dat op zichzelf al heerlijk is maar ook eenvoudig uitgebreid kan worden.

Nodig voor twee personen als hoofdgerecht (halveer alle ingrediënten bij een voorgerecht):

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges of 10 asperges per persoon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • Verse peterselie
  • Verse dille
  • Verse bieslook
  • Peper & zout

De Witte asperges met met kruidenvinaigrette bereiden 

  • Snijd de peterselie, dille en bieslook zeer fijn
  • Doe de olijfolie, wijnazijn en mosterd in een kom en voeg de gesneden kruiden hieraan toe
  • Voeg naar smaak peper & zout toe aan de vinaigrette. Roer het geheel goed door elkaar en zet de vinaigrette even apart
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houterige gedeelte onderaan de asperge af
  • Als je een asperge pan hebt, voeg water en de asperges toe. Als je geen asperge pan hebt kun je een grote pan gebruiken om de asperges liggend te koken. Een hapjespan is hiervoor een goede pan. Leg de asperges in de pan en voeg zoveel water toe zodat de asperges net onder water staan
  • Doe wat zout en een klein beetje suiker bij de asperges in de pan
  • Breng het water aan de kook en kook de asperges, afhankelijk van de dikte, 5-8 minuten. Als je geen asperge pan gebruikt, draai de asperges gedurende de kooktijd een aantal keer om zodat de asperges goed gaar worden
  • Prik na 5 minuten even met een vork in de asperge om te controleren of deze al gaar is. Je kunt er dan makkelijk in prikken. Doe dit om de minuut tot de asperges gaar zijn
  • Als de asperges gaar zijn, haal ze uit de pan en laat ze kort uitlekken op een theedoek
  • Leg de asperges op de borden en verdeel de vinaigrette over de asperges
  • Serveer direct
Witte asperges met kruidenvinaigrette

Als hoofdgerecht kun je indien gewenst aan dit gerecht ook de klassieke eieren, ham en gekookte aardappelen toevoegen. 

Wijn bij asperges

Dit gerechte smaakt goed bij de klassieke Pinot Blanc en Pinot Gris. Een vollere Riesling of Sauvignon Blanc vormen ook een mooie combinatie. 

Eet smakelijk!

Tags

Categorie

Reviews

Je plaats een waardering over

Witte asperges met kruidenvinaigrette

ster ster ster ster ster