Advocaatvlaai

Advocaatvlaai

Maken van deeg voor advocaatvlaai

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de melk en 10 gram suiker in een pannetje en verwarm langzaam tot het lauwwarm is, let op dat de melk niet gaat koken en haal van het vuur. Los de gist in de basis voor het deeg van de advocaatvlaai op. Doe de bloem voor de advocaatvlaai in een beslagkom en voeg hier 30gr boter, 1 eidooier en snufje zout aan toe en begin met kneden van het deeg voor de advocaatvlaai. Voeg vervolgens gelijkmatig het melkmengsel toe en kneed het geheel tot soepel deeg. Doe een natte theedoek of plastic over de beslagkom en laat het deeg van de advocaatvlaai circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm geheel met het deeg.

Frangipane voor advocaatvlaai

Maal voor de frangipane van de advocaatvlaai de hazelnoten samen met100gr suiker fijn in de keukenmachine. Meng door de gemalen hazelnoten 1 geklutst ei en 25gr suiker, verdeel vervolgens over de bodem van het deeg van de advocaatvlaai. Bak het deeg en frangipane in circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het deeg voor de advocaatvlaai vervolgens afkoelen. 

Maken advocaat voor de advocaatvlaai

Week de gelatine in koud water. Meng 5 eidooiers, 150gr suiker en 100ml jenever door elkaar en verwarm het mengsel voor de advocaat vervolgens au bain-marie totdat de advocaat gebonden is. Haal de advocaat van het vuur en los de gelatine op. Giet de advocaat over het deeg en laat de advocaatvlaai gedurende 2u opstijven in de koelkast.

Garnering van de advocaatvlaai (optioneel)

Klop voor de garnering van de advocaatvlaai de slagroom stijf met 50gr suiker en schaaf mooie krullen van de chocolade om op de taart te leggen.  Voor de garnering van de slagroom kan je een spuitzak gebruiken voor mooie toefjes slagroom, of deze met een lepel op de advocaatvlaai scheppen. 

Geef uw mening
ster ster ster ster ster