Basis chocolademousse

Basis chocolademousse

Chocolademousse maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met dit basis chocolademousse recept zullen je gasten blij verrast zijn.

Basis chocolademousse voorbereiden

Vul een pan voor ongeveer de helft met water en breng dit aan de kook. Breek ondertussen de chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze in de pan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat deze goed aansluit zodat er geen stoom meer kan ontsnappen).  Blijf met een spatel in de chocolade roeren tot deze gesmolten is en een temperatuur heeft bereikt van 35- 40 graden, verwijder dan de kom van het vuur.

Klop de eiwitten met het citroensap in een grote, schone kom tot dat de eiwitten zachte pieken vormen.  Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot dat er stevige pieken vormen.

Basis chocolademousse maken

Klop één derde van de eiwitten in de kom met warme chocolade (familie maken).
Voeg het overige eiwitmengsel toe aan het chocolademengsel en vouw dit met een spatel tot dat het eiwitmengsel volledig is opgenomen door de chocolade. Wees wel voorzichtig dat je niet alle lucht uit de chocolademousse slaat.
Schep de chocolademousse in vier glazen en laat het twee á drie uur rusten in de ijskast.

Bron: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/basicchocolatemousse_93648
 

Geef uw mening
ster ster ster ster ster