chocolade brownie

chocolade brownie

Deze chocolade brownie is snel en gemakkelijk klaar te maken. Een traktatie voor elk moment.

Maken van chocolade brownie basis beslag

Snijdt de boter en pure chocolade in kleine blokjes en doe deze in een kom die je au-bain-marie kan verwarmen. Verwarm het chocolade-boter mengsel voor de chocolade brownies vervolgens au-bain-marie tot een gladde massa. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een andere kom de bloem en cacao poeder en zet deze apart.

Vulling van de chocolade brownie

Hak de hazelnoten in kleine stukjes en doe hetzelfde met de melkchocolade (eventueel kan je naast melkchocolade ook een mix van melk en witte chocolade en/of een mix van verschillende noten gebruiken als vulling voor de chocolade brownie). Vet het bakblik goed in met boter, of bekleed het met bakpapier om de chocolade brownie makkelijk uit het blik te krijgen.

Smeuïg maken van het chocolade brownie beslag

Mix de eieren samen met de basterdsuiker in een beslagkom totdat de het mengsel er romig en smeuïg uit ziet en ongeveer verdubbeld – dit duurt gemiddeld 5 minuten. Voeg vervolgens geleidelijk het afgekoelde chocolade mengsel toe en mix beide met een spatel tot een gelijkmatige massa, gebruik geen mixer aangezien dit de lucht uit het beslag haalt. Voeg vervolgens geleidelijk het bloem/cacao mengsel toe en spatel er, wederom voorzichtig, doorheen. Voeg tot slot de stukjes chocolade en noten toe en meng deze door het beslag.

Bakken van de chocolade brownie

Giet het beslag in het bakblik en strijk glad met de spatel. Bak de chocolade brownie gedurende 20-25 minuten in de oven. Om te kijken of de chocolade brownie gaar is kan je even met een vork in de brownie prikken, de chocolade brownie is gaar als er niet teveel deeg meer aan de vork blijft plakken.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
van Essen Betty schreef op 24 April 2014

Wat is jodenhaas ?