Chocolade sinaasappelcake
Chocolade met sinaasappel in een taart of gerecht is een bekende combinatie. Deze twee smaken samen kan ook niet mis gaan. In dit recept maken we een heerlijke chocolade sinaasappelcake voor 8 personen.
Ingrediënten
- 175 gram witte basterdsuiker
- 175 gram boter
- 3 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram cacaopoeder
- 2 eetlepels melk
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
Bereiding chocolade sinaasappelcake
Verwarm de oven voor op 180c°. Vet de bakvorm in. Roer de suiker en de boter tot een luchtige crème. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer goed en roer het zelfrijzend bakmeel er luchtig door.
Halveer het beslag en schep door de ene helft de cacaopoeder en de melk en door de andere helft de sinaasappelsap en de sinaasappelrasp. Schep eerst het sinaasappelbeslag en daarna het chocoladebeslag in de vorm en roer 1 keer met een vork door het deeg zodat een marmereffect ontstaat.
chocolade sinaasappelcake bakken
Bak de chocolade sinaasappelcake ca. 35 minuten in het midden van de oven. Haal de cake uit de oven en controleer met een (metalen) sateprikker of de cake goed gaar is. Laat de chocolade sinaasappelcake enkele minuten rusten, bij voorkeur op een taartrooster.
Eet smakelijk!