English mud pie

English mud pie

Als je echt een lekkere chocolade taart wil proeven, maak dan deze hemelse English mud pie. Gemaakt met pure chocolade. 

Springvorm voorbereiden

Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier. Zorg dat het bakpapier circa 10 centimeter boven de zijkant uitsteekt.

Bodem voor de mud pie

Verkruimel de bastognekoeken. Smelt 40 gram van de boter in een pan en voeg de bastognekoeken toe en meng alles goed. Doe de mix van boter en bastognekoeken in de springvorm en stamp het aan. Zet de springvorm in de ijskast zodat de bodem kan uitharden.

Vulling

Doe de rest van de boter, de room en de chocolade in een schaal en verwarm au-bain-marie. Klop in een andere schaal de eieren en de basterdsuiker op. 

Maak de eiermix en de chocolade mix familie van elkaar en schenk de mix in de springvorm.

Bakken van de mud pie

Bak de mud pie op 160 graden celsius 1,5 uur in de oven. Laat na het bakken de taart 24 uur afkoelen in de ijskast.

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Ria Ester schreef op 02 October 2016

Deze taart lijkt mij heel erg lekker maar wat van maat springvorm gebruik je?

Arie schreef op 14 November 2013

Super lekker!

Astrid Rutgers schreef op 22 March 2013

recept ziet er goed uit, alleen een vraagje,meng je de beide mixen,of doe je ze los van elkaar in de vorm.

Deborah schreef op 27 August 2012

Behalve de Bastognekoeken heb ik deze taart met uitsluitend biologische ingredienten gemaakt. Bij Ekoplaza kun je van Vivani smeltchocolade kopen. Deze taart was niet te versmaden!

henk j otten schreef op 24 August 2012

Ik heb deze taart al diverse keren gebakken. Van iedereen krijg ik geweldige complimenten. Hij smaakt heeeeeeerlijk.