Griesmeelcake met wortel, sinasappel en amandelen

Griesmeelcake met wortel, sinasappel en amandelen

Heerlijk recept voor een speciale cake: een griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandel.

Voorbereiden van Griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandelen

Verwarm de oven op 180 °C en verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de amandelen 4 minuten op matig vuur in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Laat de amandelen daarna rustig afkoelen op een bord. Vet het cakeblik in met boter. Rasp de schil van de sinaasappels en de wortels en houd deze beide apart. Maal de amandelen fijn met een vijzel, of in de keukenmachine en doe deze in een grote beslagkom.

Bereiden van deeg voor griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandel

Voeg de rasp van de sinaasappel samen met de eieren, suiker, boter en helft van de ricotta in een beslagkom en mix met een mixer circa 5 minuten. Meng in de andere beslagkom het deeg voor de griesmeelcake door het griesmeel, bakpoeder en een mespuntje zout bij de gemalen amandelen te voegen. Voeg nu het ricotta-mengsel toe aan het amandelmengsel en doe de geraspte wortel er bij. Meng het deeg voor de griesmeelcake goed door elkaar en giet het deeg in het ingevette cakeblik.

Bakken van de griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandel

Zet het cakeblik met het griesmeelcake deeg in de voorverwarmde oven en bak de griesmeelcake circa 50 minuten. Prik met een dun mes of satéprikker in de griesmeelcake om te kijken of hij al gaar is. De griesmeelcake is gaar als er geen deeg aan het mes blijft zitten.

Serveren van de griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandel

Laat de griesmeelcake circa 15min afkoelen buiten de oven. Haal de griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandelen uit het cakeblik en laat de cake nog circa 1 uur afkoelen op een rooster. Pers ondertussen ½ sinaasappel uit en meng 1 el sinaasappelsap met de poedersuiker en het 2e deel van de ricotta tot een glad mengsel. Serveer de griesmeelcake met wortel, sinaasappel en amandel samen met de sinaasappelricotta.

Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Mevrouw Mus

Mevrouw Mus schrijfster van kostelijkleven.com woont sinds 2012 in de grote stad waar ze geniet van alles wat met koken en natuur temaken heeft. Sinds dien richt ze zich op minimaliseren, consuminderen,tuinieren, handwerken en bewust koken.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster