Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Hazelnotentaart

Hazelnotentaart

54321 (1) waardeer

Onderwerp: de-bakkerij | 05 september 2022

Hazelnotentaart

Met stormachtig weer of de herfst voor de deur is niets fijner dat lekker binnen blijven en je lievelingstaart bakken. In plaats van de standaard appeltaart te maken, kan je ook een keer gaan voor een hazelnotentaart. Deze taart is erg lekker en hazelnoten zijn daarnaast ook heel gezond. Zo zijn ze onder andere rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder mangaan, koper, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Daarnaast zijn hazelnoten een natuurlijke bron van linolzuur.

Er zijn allerlei variaties van hazelnotentaart. Zo heb je chocolade-hazelnotentaart, pompoen-hazelnotentaart en hazelnotentaart met maple syrup. Hieronder lees je echter het recept voor een meer standaard variant, namelijk een variatie op de traditionele pecannotentaart. Het recept is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens bijzonder makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 20 gram boter
  • 200 gram gedopte hazelnoten
  • 3 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap

Hazelnotentaart voorbereiden

Beboter een springvorm van 24-26 centimeter. Verwarm voor het roosteren van de hazelnoten de oven op 250 graden en schuif de hazelnoten op een bakplaat in het midden van het oven. Rooster de hazelnoten onder af en toe omschudden tot de velletjes loslaten, haal ze uit de oven en laat de hazelnoten koud worden.

Zo maak je de hazelnotentaart

Verwarm de oven voor op 180 graden (of laat de oven afkoelen). Split de eieren; klop de eierdooiers met 125 gram suiker lichter van kleur en schuimig. Draai de afgekoelde noten door de keukenmachine tot een fijne "poeder". Zeef de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker in een kom. Klop het eiwit met een beetje zout stijf.

hazelnoottaart

Meng de bloem en de gemalen hazelnoten op het dooiermengel en schep alles met een flinke lepel eiwit goed door elkaar, zodat eer geen vlokken eiwit meer te zien zijn. Spatel dit mengsel daarna licht en luchtig door de rest van het eiwit en schep het deeg in de vorm. Laat de hazelnotentaart in de oven gaar en mooi van kleur worden. Controleer naar ongeveer 45-50 minuten of de hazelnotentaart van binnen droog is, dit kun je doen met een houten prikker. Zeef intussen de poedersuiker en roer er, met druppelgewijs toegevoegde citroensap, een dik en glazend glazuur van.

Neem de hazelnotentaart na vijf minuten afkolen uit de vorm, strijk met behulp van een telkens met warm water natgemaakt mes het glazuur over de hazelnotentaart.

Reviews

Waardering: 54321

Een vraagje..komt er geen boter in? Het is zo n stijve massa.

Gereviewd door Inge op 26-09-2021

Je plaats een waardering over

Hazelnotentaart

ster ster ster ster ster