Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Kokosmakronen

Kokosmakronen

waardeer

Onderwerp: de-bakkerij | 14 december 2022

Kokosmakronen

Kokosmakronen zijn ronde koeken die op basis van gemalen kokos worden gemaakt. De koek wordt gemaakt met suiker, geklopt eiwit, citroenrasp en soms ook met vanillesuiker. Gemalen kokos wordt door het mengsel gedaan en vervolgens worden hiervan ronde vormen op een bakplaat gelegd. Kokosmakronen worden altijd in de oven gebakken en vaak wordt er gesmolten chocolade toegevoegd. De kokoskrans is een variant van de kokosmakroon met een gat in het midden. De kokoskrans wordt meestal bij de bakker of in de supermarkt verkocht en is lastiger om zelf te bereiden.

Kokos geeft een kenmerkende tropische smaak en zeker in koekjes doet dit ingrediënt het erg goed. Kokos is vrij goed verkrijgbaar en kun je het best in de gemalen variant kopen voor bereiding in verschillende gerechten. Kokosmakronen moet je goed in de gaten houden wanneer je deze in de oven doet. Het verschil tussen kokosmakronen die mooi goudbruin zijn enkokosmakronen die zijn aangebrand is slechts een paar minuten.

Heb je al zin in  heerlijke kokosmakronen? Maak hem dan helemaal zelf en volg de bereidingswijze stap voor stap om tot het juiste resultaat te komen.

Ingrediënten

  • Eiwitten van twee eieren
  • 150 gram suiker
  • 200 gram gemalen kokos
  • Boter voor de bakplaat
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze kokosmakronen

Voor het maken van kokosmakronen heb je een metalen kom, mixer of garde en bakpapier nodig. Heb je alle benodigdheden en ingrediënten? Dan kun je direct van start!

Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Neem een bakplaat en vul deze op met bakpapier. Vet het bakpapier in met een klein beetje boter om te voorkomen dat de kokosmakronen vastkleven aan de ondergrond. Neem het eiwit van twee eieren door het eigeel met je handen weg te nemen. De eiwitten mag je kloppen met een garde of mixer. Wacht tot het eiwit mooi stijf wordt en het in een kom blijft hangen. Klop eiwitten in een vetvrije kom om te voorkomen dat het eiwit direct inzakt na het opkloppen.

Neem een andere kom en doe hier 150 gram suiker en 200 gram gemalen kokos in. Voeg eventueel ook geraspte limoen- of citroenschil toe voor een frissere smaak. Voeg nu de geklopte eiwitten aan de kom met suiker en kokos toe. Meng het geheel voorzichtig en zorg dat er geen lucht uit het opgeklopte eiwit ontsnapt.

Vormen van de kokosmakronen

Gebruik eierdopjes om het mengsel van kokosmakronen op een bakplaat te brengen. Je hebt op deze manier gelijke kokosmakronen en je kunt het gebruikte eiwit goed controleren. De aangegeven hoeveelheden zullen ongeveer 12 kokosmakronen opleveren. Afhankelijk van de vorm van het eierdopje kunnen het iets meer of minder koeken zijn.

Bakken van de kokosmakronen

Breng de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat het geheel voor een minuut of 10 in de oven staan. Bekijk af en toe de oven om te zien of de kokosmakronen al goudbruin zijn. Haal de kokosmakronen uit de oven en laat deze op kamertemperatuur komen. De kokosmakronen worden hard wanneer je deze laat afkoelen.

Kokosmakronen met chocolade

Breng een pan met water aan de kook en zet hier een metalen kom in. Breek een stuk van 50 gram pure chocolade in kleine stukjes en leg dit in de metalen kom die in de pan met water hangt. Je kunt de chocola met deze methode op een gecontroleerde manier smelten.  Giet de gesmolten chocolade in lijntjes over de kokosmakronen voor een speels effect en prettige chocoladesmaak.

Kokosmakronen kun je lang in een droge omgeving bewaren. De kokosmakronen blijven minimaal 10 dagen goed.

Categorie

Reviews

Je plaats een waardering over

Kokosmakronen

ster ster ster ster ster