Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek

54321 (1) waardeer

Onderwerp: de-bakkerij | 14 december 2022

Ontbijtkoek

Ben je ook zo dol op ontbijtkoek? Veel mensen denken hierbij aan de ontbijtkoek die je vroeger bij je ouders of bij opa en oma kreeg. Maar deze ontbijtkoek kun je ook zelf maken.

Wil je graag weten hoe? Dit leggen we je graag uit! Het is toch heerlijk om iedere ochtend zelfgemaakte ontbijtkoek te eten? Denk aan de lekkere geur van zelfgemaakte ontbijtkoek. Ontbijtkoek, een traktatie om van te smullen, net zo lekker als een gebakje!

Om het jezelf een stuk gemakkelijker te maken bij het bereiden van de ontbijtkoek, kun je het volgende gebruiken:

  • boter om in te vetten
  • cakeblik
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 500 gram bruine suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl nootmuskaatpoeder
  • 500 ml melk

Bereiden van de ontbijtkoek

Het bereiden van de ontbijtkoek neemt niet zoveel tijd in beslag. Het eerste wat je gaat doen is de oven voorverwarmen op 170 graden. In de tussentijd kun je de ontbijtkoek klaarmaken en als je klaar bent met bereiden kan de ontbijtkoek meteen de oven in!

De oven staat aan wat nu?

Als je de oven op de juiste temperatuur hebt ingesteld, meng je de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en de nootmuskaatpoeder door elkaar, daarvoor kun je een keukenmachine gebruiken. Als deze ingrediënten goed door elkaar zijn gemixt breng je de melk met de suiker aan de kook. Als het kookt dan giet je de kokende massa, al mixend, bij de droge delen in de keukenmachine. Je blijft het geheel nu roeren tot het een egale massa is.

Cakeblik voor de ontbijtkoek

Vet het cakeblik in of bekleed het cakeblik met bakpapier. Vervolgens schep je het beslag in het cakeblik en dan bak je ongeveer in een uur en dertig minuten de ontbijtkoek gaar. Voordat je de ontbijtkoek kunt snijden en eten moet je hem eerst af laten koelen. In de tussentijd kun je even wat andere dingen doen, maar het zal heerlijk ruiken in de keuken.

Na anderhalf uur smullen van de ontbijtkoek!

Na anderhalf uur wachten word je beloond. De ontbijtkoek is klaar en zal snel afkoelen. Wanneer hij klaar is om gesneden te worden kun je er een lekker kopje koffie of thee bij zetten en dan voelt het weer als vanouds. Samen koffie/thee drinken met een stukje ontbijtkoek! Daarnaast zijn er voldoende variaties mogelijk, maar probeer eerst deze basis ontbijtkoek klaar te maken. Verras je gezin of je vriendinnen met heerlijke zelfgemaakte ontbijtkoek (of noem jij het peperkoek?).  Je kunt uiteraard dit recept ook samen met je kinderen maken en zelf variaties bedenken.

Categorie

Reviews

Waardering: 54321

Wat voor een type oven wordt er door u gebruikt? Hetelucht of gasoven?

Gereviewd door Hanny op 20-02-2017

Je plaats een waardering over

Ontbijtkoek

ster ster ster ster ster