Rabarber kruimeltaart

Rabarber kruimeltaart

Rabarber is in zeer uiteenlopende gerechten te gebruiken, van groente bij het hoofdgerecht of in een quiche, tot in een dessert verwerkt of heerlijke taart. Dit keer maken wij er een rabarber kruimeltaart van. Rabarber kruimeltaart is heerlijk als nagerecht, maar ook bij de koffie of lunch. De frisse smaak van rabarber combineert goed bij het ziet van de taart. Dit is een recept voor circa 8 personen.

Bereiden rabarber kruimeltaart

Verwarm de oven voor op 200 graden. ​Snij de rabarber in stukken van circa 2 centimeter en doe ze in een grote pan. Schil de appels en snij deze in plakken en voeg ze met sinaasappelrasp en sap toe aan de rabarber. Breng het aan de kook brengen en laat het circa 2-3 minuten zacht laten koken tot het fruit wat zachter begint te worden. Voeg de kaneel en het suiker naar smaak toe en schep de vruchten in een ovenschaal. 

Kruimeldeeg maken

Zeef de bloem in een kom en wrijf de boter door de bloem tot een kruimelig deeg. Voeg het suiker en de noten toe. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber-appelmassa en strooi er desgewenst suiker over. 

Kruimeltaart bakken

Bak de taart 30-40 minuten op 200C tot de korst goudbruin is. Serveer de rabarber kruimeltaart warm of koud.  Als je wilt variëren, dan kan je ook andere soorten fruit toevoegen. 

Geniet van de rabarber kruimeltaart!

Geef uw mening
ster ster ster ster ster