Saucijzenbroodje

Saucijzenbroodje

Een saucijzenbroodje maken is simpel en snel. Met een paar ingrediënten  maak je een heerlijke saucijzenbroodje. Je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten voor de vulling. Misschien een zoete variant?

Vulling voor het saucijzenbroodje

Week het brood in een beetje water of melk. Knijp het vocht uit het brood en maak het fijn. Meng het gehakt met het brood, het ei, nootmuskaat en sambal. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Rol kleine worstjes van het gehakt en leg koel weg.

Saucijzenbroodje maken

Laat het bladerdeeg ontdooien en smeer met een klein beetje ei de randen van het bladerdeeg in. Leg de vulling van het saucijzenbroodje in het midden een vouw het bladerdeeg dubbel. Druk de zijkanten van het bladerdeeg goed aan (gebruik eventueel een vork) Bestrijk de bovenkant van het saucijzenbroodje met ei.

Saucijzenbroodje afbakken

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de saucijzenbroodjes af in de oven gedurende 15 minuten. Saucijzenbroodjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn.

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Ad hok schreef op 24 December 2013

Je kijkt op smulweb, ziet bladerdeegrecept, wordt verwezen naar toepassingen, saucijzenbroodje, vervolgens, na aanklikken, krijg je niets, en moet je zoeken naar saucijzenbroodje, enkrijg je kant en klaar bladerdeeg als ingrediënt. Zo komen we niet verder, smulweb! Ik wil zelf bladerdeeg maken, en krijg graag suggesties voor de toepassing ervan....