Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Zelf marsepein maken

Zelf marsepein maken

waardeer

Onderwerp: de-bakkerij | 05 september 2022

Zelf marsepein maken

Met marsepein kan ontzettend veel doen. Je kunt het bijvoorbeeld met kleurstof kleuren en zo kan je eindeloos variëren en decoreren.

​Marsepein zelf maken is leuk en het recept is niet moeilijk. Je kunt van het marsepeindeeg figuren kneden om bijvoorbeeld met Sinterklaas cadeau te geven of om als lekkernij bij pakjesavond op te eten. Zelf marsepein maken is ook leuk voor het decoreren van taarten, cakjes en gebakjes.

Ingrediënten

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram gemalen amandelen
  • 1 eiwit
  • een paar druppels citroensap
  • 2 eetlepels water

Bereiding marsepein maken

Zeef de poedersuiker en doe deze samen met de gemalen amandelen in een kom. Roer alles goed door elkaar. Maak het deeg door het eiwit toe te voegen aan het water en een paar druppels citroensap en voeg dit toe aan het suiker/amandel mengsel. Kneed alles goed door elkaar tot één massa.

Als je de marsepein wilt kleuren kun je nu de gewenste kleurstoffen toevoegen en door de marsepein kneden. Voor donkere marsepein kun je ook cacaopoeder gebruiken om de marsepein te kleuren. Maak een rol van het marsepeindeeg en verpak deze in plasticfolie.

Laat de marsepein minimaal 24 uur in de koelkast rusten, alvorens je het gaat verwerken. Zo gemakkelijk is marsepein maken.

​Geschiedenis marsepein

Marsepein kwam in de middeleeuwen vanuit het verre oosten naar Europa. In Nederland werd het populair in de zeventiende eeuw. Sint-Nicolaas was toen, behalve kindervriend ook 'huwelijksmakelaar'. Hij stond bekend als beschermheilige van kinderen, ongehuwde vrouwen en geliefden. Ter gelegenheid van 6 december, zijn naamdag, konden jongens met een stuk marsepein een meisje hun liefde verklaren, vergelijkbaar met het sturen van een valentijnskaart nu. 

In Nederland worden bij speciale gelegenheden zoals Sinterklaas en Pasen traditioneel van marsepein geknede figuren gegeven.

Reviews

Je plaats een waardering over

Zelf marsepein maken

ster ster ster ster ster