Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Zelf soesjes maken

Zelf soesjes maken

waardeer

Onderwerp: de-bakkerij | 14 december 2022

Zelf soesjes maken

Wil je graag zelf soesjes maken? Neem er dan even de tijd voor, want je hebt ongeveer 35 minuten nodig voor de bereiding van het soesjes, vervolgens moet je wachten om de banketbakkersroom af te laten koelen, maar het wachten is zekers de moeite waard.

Daarna kun je lekker smullen van zelfgemaakte soesjes. Soesjes maken is ook een gezellige activiteit om samen met je kinderen te doen.

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • zout (kan, hoeft niet)
  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • suiker
  • 1 el bloem
  • vanillestokje
  • slagroom

Als je alle ingrediënten in huis hebt, kun je beginnen met de bereiding van het soesjes recept. Voordat je gaat beginnen verwarm je de oven voor op 210 graden. In de tussentijd kun je het deeg en de vulling bereiden.

Deeg voor soesjes maken

Neem de melk, het water en de boter en doe dit in een pan en dit breng dit aan de kook. Als het mengsel voor het soesjes deeg heeft gekookt haal je de pan van het vuur en dan meng je de bloem er doorheen met een spatel totdat er een mooie bal ontstaat.

Zet de pan vervolgens weer op het vuur en dan verwarm deze al roerend tot het vet uit het deeg komt. Als het vet uit het deeg komt haal je de pan weer van het vuur en roer je de eieren er één voor één doorheen. Zorg dat er een glad beslag ontstaat.

Soesjes maken

Doe de soesjes deeg in een spuitzak en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. De doppen moeten wel ver genoeg uit elkaar liggen. Dan wordt het tijd om de soesjes te bakken, ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde over tot ze goudbruin zijn.

Banketbakkersroom voor de soesjes maken

Je gaat nu de vulling voor het soesjes maken. Daarvoor ga je de melk aan de kook brengen. Klop de eidooiers samen met de suiker en meng daar de bloem doorheen tot er een gladde massa ontstaat. Neem de kokende melk en giet deze langzaam over geheel heen. Blijf het geheel goed door roeren om klontvorming te voorkomen. Vervolgens giet je de massa terug in de pan en blijf je roeren tot de massa kookt. Je kunt er een vanillestokje bij gebruiken voor de smaak, maar dit is niet noodzakelijk.

Afkoelen en soesjes vullen

De banketbakkersroom laat je nu nog even afkoelen. Als deze voldoende is afgekoeld doe je de room in de spuitzak met een glad spuitmondje. Dan vul je de soesjes. Vervolgens verwarm je de suiker tot er een mooie karamel ontstaat. Daar doop je dan voorzichtig de bovenkant van de soesjes in.

Reviews

Je plaats een waardering over

Zelf soesjes maken

ster ster ster ster ster