Aardappelsalade met zalm en garnalen

Aardappelsalade met zalm en garnalen

Aardappelsalade! Goed om van te voren te maken, lekker fris tijdens een zonnige lunch of het avondeten, voor zowel binnen en buiten. De aardappelsalade kent vele varianten. Begin met een eenvoudige basissalade. Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop. Hierbij een zeer eenvoudig basisrecept met een variatie met zalm en garnalen.

Bereiden van Aardappelsalade met zalm en garnalen

  1. Schil de aardappels en snijd de aardappel in kleine blokjes
  2. Kook de aardappelblokjes ongeveer 7 minuten. Spoel de aardappelblokjes na het koken af met koud water en laat de aardappel afkoelen
  3. Kook het ei hard en hak deze fijn
  4. Knip of hak de peterselie fijn.
  5. Voeg de aardappel, de mayonaise, de crème fraiche, het ei en de bieslook samen en roer het ingrediënten door.
  6. De basissalade is klaar.
  7. Snij de helft van de zalm in kleine stukjes.
  8. Roer de gesneden zalm en de helft van de garnalen en enkele kappertjes door de salade.
  9. Voeg peper en smaak naar smaak toe
  10. Voeg eventueel een klein beetje citroenrasp naar smaak toe
  11. Zet de salade ongeveer 10 minuten koel.
  12. Voeg de andere helft van de zalm, garnalen enkele kappertjes en wat gehakte peterselie toe als toe als garnering (het oog wil ook wat)

Eet smakelijk!

Geef uw mening
ster ster ster ster ster