Mijn vader is helemaal gek op boerenjongens en een paar keer per jaar maak ik voor hem een pot boerenjongens. Boerenjongens is heerlijk voor bij een taart of bij een beetje ijs.
Verwijder de steeltjes van de rozijnen, was de rozijnen zorgvuldig en laat de rozijnen goed uitlekken. Doe het water in een pan en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de suiker toe en los de suiker op in het water.
Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de rozijnen toe aan de hete suikerstroop zodat ze kunnen wellen. Voeg het vanillestokje en een pijpje kaneel toe en sluit de pan af met een deksel. Laat dit mengsel 24 uur staan zodat alle smaken in de rozijnen kunnen trekken.
Als je boerenjongens goed wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de potten in een pan met kokend water.
Vul de potten voor de helft met rozijnen en schenk hier de brandenwijn op.
Na één tot drie maanden zijn de boerenjongens op zijn best. Hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de boerenjongens worden.
Algemene beoordeling: 4.50
brandewijn is dat alcohol of cognac ? wat doe je er mee in dit recept ? en hoeveel moet je ervan gebruiken ? thanks
Ga ik zeker proberen. Duidelijk en goed omschreven recept. Niet moeilijk en ik vermoed hééél lekker.