Champignons Op Toast

Champignons Op Toast

Klassieker dan champignons op toast wordt het niet. Tegenwoordig jammer genoeg weinig meer te vinden op lunchkaarten. Maar als dit gerecht erop staat, kies ik deze zonder enige twijfel. Eenvoudig te maken en overheerlijk.

Enkele tips om de maximale smaak uit de champignon te krijgen

Hier volgen enkele tips om de maximale smaak uit de champignon te krijgen. Aangezien een champignon net een klein sponsje is:

  • Wrijf grondresten voorzichtig van de champignon met een doek of borstel maar was een champignon nooit onder de kraan
  • Gebruik een pan met een dikke bodem en die groot genoeg is dat elke champignon zijn eigen plek in de pan heeft
  • Voeg de champignons pas toe als de arachideolie in de pan ‘rilt’, te herkennen aan de rimpeltjes die verschijnen als de olie zeer heet is. Arachideolie is geschikt om zeer heet in te bakken, olijfolie niet
  • Voeg de overige smaakmakers niet direct met de champignons toe maar op een later moment

Volg bovenstaande tips om te voorkomen dat je zompige, smaakloze champignons serveert.

Bereiding Champignons op Toast

  1. Borstel of wrijf alle champignons schoon en snijd in vieren
  2. Zet de pan op hoog vuur en voeg de olie toe. Wacht tot deze ‘rilt’
  3. Voeg alle champignons toe en hussel deze even direct zodat de olie alle champignons zit
  4. Laat vervolgens 1 minuut staan en schud de champignons weer. Herhaal deze stap 4 keer
  5. Zet het vuur lager, blus af met de witte wijn en voeg de sjalot, knoflook en tijm toe. Roer om
  6. Voeg naar smaak peper & zout toe
Geef uw mening
ster ster ster ster ster