Klassieke Kruidenboter - het recept

Klassieke Kruidenboter - het recept

Kruidenboter is een klassiek en eenvoudig te maken gerecht wat je kunt gebruiken in combinatie met verschillende soorten vis, vlees en gegrilde groenten.

In combinatie met stokbrood of bij escargots is het een klassieke combinatie. Probeer ook eens een plak kruidenboter op gekookte sperziebonen of haricot verts!

Tips bij het bereiden van Kruidenboter en hoe te bewaren

Hier volgen enkele tips voor tijdens het maken van kruidenboter en om het te bewaren:

  1. Haal de boter een uur voordat je de kruidenboter gaat maken uit de koelkast
  2. Gebruik voor het recept een zachte roomboter
  3. Haal de Kruidenboter een minuut of 20 voor gebruik uit de koelkast zodat het smeerbaar is
  4. Kruidenboter kun je heel goed bewaren door het in te vriezen
  5. In de koelkast is Kruidenboter drie dagen te bewaren

Meer weten over hoe je zelf peterselie kun kweken? bekijk onze tips en over zelf peterselie kweken.

Bereiding en het gebruik van Kruidenboter

  1. Haal de boter een uur voor het maken van de Kruidenboter uit de koelkast
  2. Doe de boter in een kom en roer deze tot een zachte crème
  3. Pel de knoflook en snij de Peterselie heel fijn
  4. Doe de Peterselie en citroensap bij de boter in de kom
  5. Breng op smaak met peper & zout en pers de knoflook uit in de kom
  6. Roer alles zeer goed door elkaar
  7. Pak een stuk aluminiumfolie, schep de boter erop en maak er een rolletje van
  8. Leg de Kruidenboter 45 minuten in de koelkast zodat de boter weer wat harder wordt van structuur
  9. Bij gebruik haal je de Kruidenboter 20 minuten voor gebruik uit de koelkast en snijd je van de rol zoveel plakken af als je nodig hebt

Welke wijn drink je bij kruidenboter?

De peterselie en de knoflook bepalen de smaak van dit recept. Waarschijnlijk wordt de kruidenboter in combinatie met een ander gerecht gebruikt. De wijnkeuze is dus mede afhankelijk van het totale gerecht.

  • Als je de kruidenboter op stokbrood gebruikt dan is een witte Chardonnay hierbij heerlijk.
  • Bij een biefstuk met kruidenboter drink je een wat stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een klassieke Bordeaux. Als je uit de band wilt springen kies dan voor een Italiaanse Amarone.
  • Als je escargots met kruidenboter maakt (in kippenbouillon), drink er dan een Elzas Pinot Gris of een knisperende Chablis bij
Geef uw mening
ster ster ster ster ster