Heb je een vraag? mail ons

Binnenkort online! De nieuwe webshop van Goed boeren in de stad

Mueslirepen maken

Mueslirepen maken

waardeer

Mueslirepen maken

Als je zin hebt in een lekkere, maar toch ook gezonde snack dan is een mueslireep echt een uitkomst. Mueslirepen vullen je maag goed, zodat je niet direct weer honger hebt en aan minder gezonde snacks begint, en geven je ook nog eens een hele hoop energie. Bovendien krijg je dankzij de vele noten, fruitsoorten en zaden die in deze repen zitten ook nog eens een boel belangrijke voedingsstoffen binnen. Allemaal goede dingen dus.

Ingredi├źnten

  • 125 gram ongezouten boter
  • 100 gram lichte bruine (basterd)suiker
  • 100 gram honing
  • 150 milliliter verse sinaasappel- of appelsap
  • fijn geraspte schil van een sinaasappel
  • 200 gram havermout (of 150 gram havermout en 50 gram gepofte rijst of tarwevlokken)
  • 100 gram gedroogde dadels, fijngehakt
  • 100 gram gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 50 gram fijngehakte walnoten, hazelnoten of amandelen
  • 125 gram gemengde pitten en zaden, zoals pompoenpitten, lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitten

Wat veel mensen echter niet weten is dat het helemaal niet nodig is om dure mueslirepen in de winkels te kopen. Zelf mueslirepen maken is namelijk heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het onderstaande recept volgen.

Mueslirepen maken doe je zo

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden of als je gasoven hebt tot stand 4. Vervolgens doe je de boter, suiker, honing, vruchtensap en geraspte schil samen in een grote pan. Dit mengsel warm je rustig op tot de boter gesmolten is en de ingrediënten goed gemengd zijn. Als dit klaar is haal je het mengsel van het vuur en voeg je de resterende ingrediënten, op 25 gram van de pitten en zaden na, toe.

Roer alles goed door. Giet het mengsel in een bakblik en maak de bovenkant gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Als laatste sprenkel je de rest van de zaden en pitten over de bovenkant. Nu zet je het bakblik in de oven en bak je de mueslirepen 25 tot 30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.

Als de mueslirepen klaar zijn kan je ze uit de oven halen. Laat het geheel goed afkoelen voor je je baksel in blokjes of repen snijdt. Zo zie je maar weer, mueslirepen maken was nog nooit zo makkelijk.

Mueslirepen maken

Wist je trouwens:

  • dat je de mueslirepen tot tien dagen kan bewaren in een luchtdichte verpakking.
  • dat je ook glutenvrij mueslirepen kan maken door glutenvrije havermout te gebruiken.

Reviews

Je plaats een waardering over

Mueslirepen maken

ster ster ster ster ster