Peterselie olie - de veelzijdige smaakmaker

Peterselie olie - de veelzijdige smaakmaker

Peterselie olie is een pure olie die je maakt door het toevoegen van Peterselie aan een bestaande olijfolie.

Hiermee creëer je een ongekende smaakmaker die je gerechten naar een hoger niveau tilt. Bijkomend voordeel is dat je de olie, net als gewone olijfolie lang kunt bewaren en gebruiken.

De Peterselie olie kun je gebruiken in salades, bij vis en vlees en in de soep. Bij gegrild vis en vlees komt naast de Peterselie smaak ook de geur van Peterselie naar voren wat een extra dimensie aan het gerecht toevoegt.

 Niets is leuker en smaakt lekkerder dan met zelfgekweekte verse ingrediënten werken. Peterselie kun je makkelijk zelf kweken

 Als je geen zelfgekweekte Peterselie voorhanden hebt dan kun je voor dit recept uiteraard ook Peterselie gebruiken van de markt of supermarkt of indien je wilt, diepgevroren Peterselie uit een pakje.

 Bereiding

  1. Maak het flesje waar je de olie in gaat bewaren zeer goed schoon
  2. Snijd de blaadjes van de Peterselie en de tenen knoflook klein
  3. Pers de citroen voor het citroensap
  4. Voeg alle ingrediënten toe aan de olie. Dit kan in een pannetje of bakje
  5. Roer alles goed door elkaar
  6. Dek de olie af en zet deze op een donkere plek weg zodat de smaken goed in de olie trekken
  7. Laat dit minimaal een dag, bij voorkeur echter drie dagen, trekken
  8. Zeef de olie in een fijne zeef zodat alleen nog de olie overblijft. De Peterselie olie is nu klaar!
  9. Giet de Peterselie olie in het flesje. Je kunt deze vanaf nu direct gebruiken!
    Geef uw mening
    ster ster ster ster ster