Simpel hummus recept

Simpel hummus recept

Hummus, heerlijk voor een zonnige zondagmiddag. Hummus is een puree op basis van kikkererwten, tahin (pasta gemaakt van sesamzaad) en enkele andere ingrediënten. Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Lavant, als onderdeel van de Libanese keuken. Tegenwoordig is het ook een populair dip in Nederland.

Hummus maken

Je kunt natuurlijk kikkererwten uit blik gebruiken, maar ik gebruik liever eigen gekookte kikkererwten. Doe de erwten een avond van te voren in een kom met water en zet het weg. Na 12 uur weken zijn de kikkererwten klaar om te koken. Meestal een paar uur, kijk op de verpakking voor de precieze tijd.

Het hummus recept 

Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in de keukenmachine (kan natuurlijk ook met de staafmixer). Pers de citroen uit en voeg deze toe, samen met olijfolie en wat peper en zout. Maal het geheel nu in de keukenmachine tot er een gladde purree. Schep het de hummus in een kommetje en maak de hummes af met wat olijfolie en paprikapoeder.

Enkele andere hummes recepten 

Hummus met zongedroogde tomaten

Voeg een 50 gram zongedroogde tomaten toe aan het mengsel en vervang eventueel wat van de olijfolie met de olijfoilie van de zongedroogde tomaten.

Pittige hummus

Voeg twee theelepels parikapoeder en chilivlokken toe aan het mengsel.

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
carla schreef op 20 April 2016

8