Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Yoghurt ijs maken met bessen

Yoghurt ijs maken met bessen

waardeer

Onderwerp: homemade | 06 juli 2021

Yoghurt ijs maken met bessen

Yoghurt ijs maken met bessen is eenvoudig. Dit is misschien wel het lekkerste ijs dat je ooit hebt geproefd! Als je van yoghurt ijs met bessen houdt natuurlijk. Het leuke is, dat je dit ijs eenvoudig zelf maakt.

Ingrediënten

  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram bosbessen
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water

Fruitbasis maken

Bij het maken van dit heerlijke ijs gaan we een paar ingrediënten eerst verwarmen. Je doet de bosbessen, suiker, honing en het citroensap in een pan. Zet de pan op je warmtebron en op laag vuur warm je alles rustig op. Af en toe roeren en doorwarmen tot je mengsel kookt. Je laat het even zacht doorkoken. Het is belangrijk dat alle suiker goed is gesmolten en je geen suikerkristallen meer ziet. Als alle suiker is gesmolten, haal je de pan van de warmtebron en doe je je fruitbasis in de blender. Op de laagste stand meng je het goed door elkaar en maak je de bessen fijn.

Nu moet je mengsel afkoelen. Je kunt het gewoon zo laten afkoelen, maar je kunt het ook een beetje versnellen. Laat de gootsteen vol lopen met koud water. Doe de inhoud van de blender in een pan of schaal met dunne bodem en zet deze in het koude water. Wel opletten dat er geen water in je mengsel stroomt.

Alles door elkaar bij yoghurt ijs maken met bessen

Als je fruitbasis is afgekoeld, meng je deze met de yoghurt. Je doet de yoghurt in een grote schaal en spatelt je fruitbasis er rustig doorheen. Goed door elkaar roeren, zodat er een egale massa ontstaat.

Yoghurt ijs maken

IJs

Als je een ijsmachine hebt, doe je alles in de ijsmachine en laat je deze het werk verder doen. Heb je geen ijsmachine dan doe je het mengsel in de diepvriesdoos en zet deze in de vriezer. Na een half uur haal je de doos eruit en roer je met een (grote) vork het ijs goed door. Dit is belangrijk omdat je hierdoor de grote ijskristallen stuk maakt. Daardoor wordt je ijs lekkerder. Dan mag het ijs weer terug in de vriezer en herhaal je deze stap.

Veel succes bij het yoghurt ijs maken met bessen.

Reviews

Je plaats een waardering over

Yoghurt ijs maken met bessen

ster ster ster ster ster