Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Zelf advocaat maken

Zelf advocaat maken

54321 (3) waardeer

Onderwerp: homemade | 02 september 2022

Zelf advocaat maken

Vroeger gingen we elke zondag naar opa en oma en mijn oma nam dan altijd een advocaatje met slagroom. Zelf advocaat maken is niet moeilijk en het eindresultaat is heerlijk!

Ingrediënten

  • 8x eigeel
  • 1 vanille stokje
  • 500 ml brandewijn
  • 400 gram suiker

Advocaat recept voorbereiden

Vul een pan voor ongeveer de helft met water en breng dit aan de kook. Klop in een hittebestendige kom de eieren, suiker en de inhoud van het vanille stokje tot een glad romig geheel. 

Advocaat recept afronden

Plaats de kom in de pan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat deze goed aansluit zodat er geen stoom meer kan ontsnappen) en voeg al roerende met een garde langzaam de brandewijn toe aan de kom. Laat dit even doorwarmen, zodat de advocaat dikker wordt.

Als je zeker wilt zijn dat je advocaat niet gaat schiften dan kun je het beste gebruik maken van een kookthermometer. Zorg ervoor dat de kookthermometer niet boven de 85 graden komt.

Als de advocaat de juiste dikte heeft haal dan de kom van het vuur en zet deze in een bak met koud water. Blijf roeren zodat de advocaat niet kan schiften.

Vul een fles met advocaat

Als je de advocaat een tijdje wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de fles(sen) in een pan met kokend water.  Als de fles(sen) een beetje zijn afgekoeld vul dan de fles met de advocaat.

De advocaat is nu enkele weken houdbaar.

Categorie

Reviews

Waardering: 54321

Ik ga proberen de Advokaat te maken vind Advokaat ook heel lekker en dit is op een andere manier gemaakt

Gereviewd door Nicole op 27-07-2023

Waardering:

Jammer dat hier alleen het ei-geel wordt gebruikt, en een scheve verhouding van ei en alcohol-houdende drank. Hier 200 gr ei (8x25 g per dooier is ca 200 gram) t.o.v. 500 gram brandewijn is 1 : 2,5
Je kunt advocaat bijna niet verknoeien, want het basisrecept is heel robuust: ei, drank en suiker in een basis verhouding van 1💯1 (en eventueel de vanille, een heel klein beetje Bourbonvanille). Dit is al een vrij pittige en vrij zoete, en iedereen kan daarin variëren naar smaak. Mijn favoriete verhouding is geworden. ei : drank : suiker = 1 : 0,6 : 0,4 (+ snufje vanille). Deze is mooi zacht van smaak en komt in de richting van het recept van Ruud (die heeft 600 g : 330 g = 1: 0,55.  Werkwijze: Alle ingrediënten kun je gelijk door elkaar mengen, met één belangrijke tip: Kluts de eieren vooraf apart goed los en zeef ze zodat de navelstrengen (kraaltjes) eruit zijn. Als je dat vergeet dan krijg je ‘bonkjes’. Voor het gemak heb ik de brandewijn een gewicht van 1 ml = 1 g gegeven, maar aangezien de verhoudingen helemaal persoonlijke smaak zijn, en het altijd lukt, maakt dat niet uit. Als hij toch te scherp is geworden, doe je gewoon meer slagroom erbij.

Gereviewd door Annette op 30-06-2022

Waardering: 54321

The best is 12 ei geel in the foodproseser than only 250 gram sugar a bid of vanilla estraxt and 400 ml gin

Gereviewd door Pieter van der grift op 05-05-2021

Waardering: 54321

zoals altijd veel te veel drank. 330ml is genoeg op 12 hele eieren geeft een mooie zachte smaak

Gereviewd door Ruud op 03-01-2014

Je plaats een waardering over

Zelf advocaat maken

ster ster ster ster ster