Zelf advocaat maken

Zelf advocaat maken

Vroeger gingen we elke zondag naar opa en oma en mijn oma nam dan altijd een advocaatje met slagroom. Zelf advocaat maken is niet moeilijk en het eindresultaat is heerlijk!

Advocaat recept voorbereiden

Vul een pan voor ongeveer de helft met water en breng dit aan de kook. Klop in een hittebestendige kom de eieren, suiker en de inhoud van het vanille stokje tot een glad romig geheel. 

Advocaat recept afronden

Plaats de kom in de pan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat deze goed aansluit zodat er geen stoom meer kan ontsnappen) en voeg al roerende met een garde langzaam de brandewijn toe aan de kom. Laat dit even doorwarmen, zodat de advocaat dikker wordt.

Als je zeker wilt zijn dat je advocaat niet gaat schiften dan kun je het beste gebruik maken van een kookthermometer. Zorg ervoor dat de kookthermometer niet boven de 85 graden komt.

Als de advocaat de juiste dikte heeft haal dan de kom van het vuur en zet deze in een bak met koud water. Blijf roeren zodat de advocaat niet kan schiften.

Vul een fles met advocaat

Als je de advocaat een tijdje wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de fles(sen) in een pan met kokend water.  Als de fles(sen) een beetje zijn afgekoeld vul dan de fles met de advocaat.

De advocaat is nu enkele weken houdbaar.

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Pieter van der grift schreef op 29 October 2016

The best is 12 ei geel in the foodproseser than only 250 gram sugar a bid of vanilla estraxt and 400 ml gin

ruud schreef op 03 January 2014

zoals altijd veel te veel drank. 330ml is genoeg op 12 hele eieren geeft een mooie zachte smaak