Zelf frikandellen maken

Zelf frikandellen maken

Als kind aten we elke zaterdag patat met een frikandel. Dit zit zo in mijn systeem dat we nog steeds één keer in de week patat met frikandellen eten. Je hoort natuurlijk veel fabels als het gaat om frikandellen, daarom dacht ik laten we het zelf maar eens proberen.

Omdat ik zelf nog hamlappen en spek in de vriezer had liggen heb ik dit gebruikt. Je kunt dit ook voor kippengehakt vervangen. Met dit frikandellen recept heb ik vijftien frikandellen gemaakt.

Voorbereiden frikandellen maken

Draai het vlees door een kleine plaat (4 mm) van de gehaktmolen. Doe het vlees met alle kruiden in een keukenmachine en laat de keukenmachine ongeveer twee minuten draaien. 

Laat het frikandellendeeg voor een uur rusten en stop het af in de stopbus.

Koken van de frikandellen

Zet een pan met water op en voeg wat bruine suiker, ketjap en een bouillonblokje toe. Kook de frikandellen af in water van 80 graden voor ongeveer negen minuten. Na negen minuten de frikandellen uit het water halen, afdrogen en direct terugkoelen in de ijskast.

Frikandellen frituren

Na het afkoelen kun je de frikandellen frituren of invriezen. 

Geef uw mening
ster ster ster ster ster