Zelf vanille ijs maken 

Zelf vanille ijs maken 

Zelf vanille ijs maken op een zomerse dag is leuk om te doen en je maakt het lekkerste ijs dat er is.

Bereiding bij het zelf vanille ijs maken 

Doe de melk en het vanillestokje in de steelpan en breng het aan de kook. Als het kookt haal je de pan van de warmtebron. Verwijder het vanillestokje uit de melk en haal het vanillemerg uit het stokje. Meng het merg door de melk.

Doe de eierdooiers in de mengkom en meng deze met de basterdsuiker en de vanillesuiker. In een andere kom klop je de slagroom luchtig en stevig op, maar niet stijf. Je neemt de kom met het eimengsel en zet je mixer op de laagste stand. Terwijl je zachtjes mixt voeg je heel rustig in kleine delen de melk toe.

Het is belangrijk dat je dit rustig doet, want wanneer het eimengsel in 1 keer te warm wordt, kunnen er klonten ontstaan.

Als de melk en het eimengsel goed door elkaar zijn gemixt, kan de mixer uit en voeg je als laatste de slagroom toe. Dit doe je in een aantal kleine delen en je schept de slagroom met een spatel rustig door het andere mengsel.

Doe je ijsmengsel in je ijsmachine en laat de machine verder zijn werk doen. Je ijs is klaar voor je het weet.

Zonder ijsmachine

Als je geen ijsmachine hebt, is het nog even doorwerken, maar ook dan is het zelf vanille ijs maken mogelijk.

Doe je ijsmengsel in een diepvriesbak en zet deze een half uur in de vriezer. Haal na dertig minuten je ijs uit de vriezer en roer dit met een vork goed door elkaar. Hierna kun je het weer terug in de vriezer zetten. Na dertig minuten herhaal je deze laatste twee stappen, minimaal gedurende drie uur. Dit betekent dat je dus zeker zes keer je ijs goed moet omscheppen.

Reden hiervoor is dat je de grote ijskristallen die in je ijs ontstaan, wilt stukmaken. Deze maken je ijs namelijk minder lekker.

En na een paar uur geniet je van een welverdiend zelfgemaakt vanille ijsje.

Geef uw mening
ster ster ster ster ster