Gehaktballen

Gehaktballen

Stevige ouderwetse gehaktballen blijven toch het lekkerst. Dit is een recept uit grootmoederstijd met verse tijm, kruidnagel en nootmuskaat.

Gehaktballen maken

Doe het vlees voor de gehaktballen in een kom. Week de boterhammen zonder korst in water en knijp de boterhammen met de handen uit. Voeg het natte brood, eieren en de kruiden toe aan het gehakt. Kneed alles flink door elkaar, hoe langer hoe beter! Na dat alles goed gemengd is kun je de gehaktballen gaan vormen. Voor het vormen van de gehaktballen kun je het beste eerst je handig een beetje vochtig maken met water zodat het gehakt niet aan de vingers blijft plakken. Wentel de gehaktballen door het paneermeel (fijngekruimeld beschuit), zodat de gehaktballen niet blijven kleven tijdens het braden.

Gehaktballen bakken 

Doe in een braadpan een flinke klont boter en een klein beetje olijfolie tot het schuim wegtrekt. De gehaktballen op een hoog vuur rondom bruin bakken en steeds omkeren, doe dat voorzichtig zodat de gehaktballen niet breken. Voeg wat water toe aan de braadpan, de deksel schuin op de pan en de gehaktballen ongeveer 25 minuten zachtjes gaar braden. Vergeet niet om de gehaktballen af en toe nog te keren. 

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
patrick schreef op 04 April 2016

Super lekker deze bal heb de tijm eruit gelaten omdat ik dit niet in huis had en iplv tijm een flinke theelepel mosterd erin gedaan.Goede gehakt gehaald bij de slager scheelt ook... Geweldig recept!