Paté

Paté

Dit paté recept is simpel en gemakkelijk te bereiden. Als je dit paté recept éénmaal onder de knie hebt, kun je ook experimenteren met je favoriete kruiden om zo je eigen, naar jouw smaak, paté te maken.

 Paté recept voorbereiden

Pel en snipper de ui in kleine stukjes en fruit de gesnipperde ui. Haal de ui uit de pan en doe het in een bakje zodat het kan afkoelen. Bekleed een terrine met de plakjes spek en zorg ervoor dat een deel van het spek over de rand valt, zodat je hier straks de paté mee kunt afdekken.

Maal het vlees en de lever door de gehaktmolen. Gebruik een grove gatenschijf als je een boerenpaté wilt of een fijne gatenschijf als je paté wilt met een gladde structuur. Als je geen gehaktmolen hebt, dan kun je het vlees ook fijn snijden.

Zet de oven aan op 170 graden celsius.

Paté recept op smaak brengen

Doe de vleesmix in een kom en voeg de ui, knoflook, broodkruimels, salie, port, room, nootmuskaat, zout en peper toe en mix alles heel goed door elkaar. Om te bepalen of de paté goed op smaak is, kun je een klein gehaktballetje maken en deze bakken in een beetje boter. Let wel op met het toevoegen van extra zout, omdat het spek ook zout bevat.

Paté recept afronden

Doe het op smaak gemaakte vleesmengel in de met spek beklede terrine. Vul de terrine niet helemaal tot aan de rand omdat de paté nog zal rijzen tijdens het koken. Doe het spek over de bovenkant van de paté en dek de terrine af met een deksel of ingevette folie.

De paté wordt au bain marie in de oven gekookt. Plaats hiervoor de terrine in een ovenschaal met warm water en zorg ervoor dat het warme water halverwege de terrine komt. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en kook de paté één tot anderhalf uur. De paté is klaar op het moment dat de zijkanten van de paté de terrine niet meer aanraken en de paté stevig aan voelt. Laat de paté afkoelen in de terrine.

Dek de paté af met folie en laat één nacht een gewicht op de paté rusten zodat de textuur dichter wordt.

De paté blijft voor een week goed in de ijskast.

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Margor schreef op 22 October 2016

Ik vond in dit recept de lever te veel overheersen. Ik zou de hoeveelheid lever/ varkensvlees omwisselen.

Johan schreef op 27 November 2013

Ik ga dit recept maken voor kerst, ben erg benieuwd.