Varkenspoot op Chinese wijze

Varkenspoot op Chinese wijze

Wil je een keer wat anders proberen? Probeer dan eens deze heerlijke varkenspoot op Chinese wijze.

Varkenspoten voorbereiden

Verwijder de varkensschenkel en splijt de varkenspoot. Het splijten van de varkenspoten vergt wat wilskracht.

Varkenspoot braden

Verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in een pan en bruin de varkensschenkel en de varkenspoten hierin. Snij ondertussen de knoflook en één gedeelte van de gember en rasp de rest van de gember. Voeg de knoflook en gember toe.

Gerecht laten sudderen

Voeg de appelsap, sojasaus, azijn en suiker toe en eventueel wat water indien niet alles bedekt is. Voeg als laatste de rode peper toe en wat vers gemalen zwarte peper. Breng alles aan de kook en laat het daarna een uur tot anderhalf uur sudderen. 

Serveer deze heerlijke varkenspoten met noodles.

bron: Hugh Fearnley-Whittingstall Chinese-style pig's trotters recipe

Reviews

43211

Algemene beoordeling: 4.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Hedwig Gommeren schreef op 08 February 2015

Prima website en heerlijke recepten