Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

OVER GOED BOEREN IN DE STAD

Urban farming, moestuinieren: daarover gaat Goed boeren in de Stad.

In de breedste zin van het woord. Op Goed boeren in de Stad vind je overzichtelijke tips over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden. Zoals het kweken van tomaten. Of tips om zelf kippen te houden of het downloaden van een gratis zaaikalender en wildplukken kalender. Maar ook: hoe maak je kaas en mosterd, hoe stop je worst, hoe kun je zelf brood bakken? Heel veel recepten. En daarnaast vind je in onze winkel alles voor de moestuin

Moestuin

Een moestuin is een (deel van een) tuin waar groenten, kruiden en/of fruit voor eigen gebruik wordt gekweekt. Vroeger waren moestuinen belangrijk om in het dagelijkse onderhoud te voorzien, tegenwoordig houden mensen een moestuin vooral voor plezier en ontspanning.

Recepten

Niets is lekkerder om gerechten te maken met je eigen groente, fruit of kruiden. Hier vind je een arsenaal aan recepten die heerlijk zijn om zelf te maken. Taarten, worsten, maar ook ‘basis’ producten zoals zelf brood bakken, zelf kaas maken, jam en mayonaise. En nog veel meer. Uiteraard ook te bereiden met gekochte producten.

Wildplukken

De Nederlandse natuur staat boordevol verschillende kruiden, noten en zwammen die geschikt zijn om te eten. Ga er eens op uit om wild te plukken! Je bent in de natuur en dat is goed voor de gezondheid en ontspanning én de kans is groot dat je thuiskomt met een zak vol lekkere producten. Veel moois en lekkers is dicht bij huis te vinden. Zoek en gij zult vinden!

Kippen

Kippen zijn gezellig. Ook als je in de stad woont of weinig ruimte hebt. Het houden van kippen is goed mogelijk in een stadstuin of een klein oppervlak. Dan heb je toch dat landelijke gevoel en een heerlijk eitje in de ochtend!