Gebakken aubergine pasta
De gebakken aubergine pasta staat lekker snel op tafel, door de aubergine eerst in de bloem te bakken houd deze heerlijk smaak, en krijg je een heerlijke pasta.
Ingrediënten
- 1 augbergine
- 100 gram chorizo
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 mozzarella
- 2 bosuitjes
- 1 gedroogde chilipeper
- 200 gr verse pasta
- Handje pijnboompitten
- Bloem
- Olijfolie
Bakken van de aubergine voor gebakken aubergine pasta
Snijd de augergine in grote ronde plakken. Strooi de bloem uit in een diep bord of op een snijplank en haal de plakken augergine door de bloem. Zet een koekenpan met (ruim) olijfolie op het vuur en bak de plakken aubergine in verschillende shifts in de koekenpan – voor elke shift dien je weer wat additionele olie in de pan te doen aangezien deze door de bloem wordt opgenomen. De gebakken aubergine plakken kan je na het bakken het beste op een snijplak of bord leggen en afdekken met aluminumfolie.
Maken van de saus voor de gebakken aubergine pasta
Snijd voor de gebakken aubergine pasta de chorizo, kastagne champignons, buffel-mozerella, bosuitjes en gedroogde chilipeper in stukjes. Verwarm een wok of hapjespan op het vuur en bak hierin de chorizo en kastagne champignons. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een aparte pan circa 2 minuten op middelmatig vuur.
Koken van de pasta voor de gebakken aubergine pasta
Breng tijdens het bakken van de plakken aubergine water met een scheutje olijfolie aan de kook voor de verse pasta al-dente – gemiddeld genomen dient verse pasta circa 3-5 minuten te koken
Mengen van de gebakken aubergine pasta
Zet het vuur van de chorizo en kastagne champignons maximaal en doe de al-dente gekookte pasta erbij om mee te bakken, voeg vervolgens de versnipperde chilipeper, gebakken aubergine en bosui toe en bak gedurende 1-2 minuten. Voeg tot slot de gesneden mozzarella toe en roer het geheel door elkaar. Strooi de pijnboompitten er over heen ter garnering.