Frambozencake
Ik heb het geluk dat ik prachtframbozen kan plukken in de bossen dicht bij mijn huis. Naast vers eten vind ik het heerlijk om deze frambozencake te maken. Deze cake kun je natuurlijk ook maken met biologische frambozen uit de winkel.
Ingrediënten
- 225 gram boter
- boter voor het invetten
- 225 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
- 25 gram amandalschaafsel
- 200 gram verse frambozen
- sap van 2 citroenen
- 115 gram lichte basterdsuiker
Frambozencake voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de bodem van een vierkante taartvorm van 20 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier.
Deeg voor frambozencake
Klop de boter en suiker tot dat het schuimig is. Voeg één voor één de eieren toe en voeg aan het einde een eetlepel meel toe om het schiften tegen te gaan. Klop de citroensap erdoor. Spatel de rest van de meel, citroenrasp en de amandelen erdoor.
Spatel driekwart van de frambozen door het beslag en schenk het in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad en strooi de rest van de frambozen erover.
Bakken van de frambozencake
Bak de frambozencake één uur in de oven tot de frambozencake stevig aanvoelt. Je kunt dit ook controleren door een metalen pen in de frambozencake te steken. Als deze er schoon uitkomt is de frambozencake klaar.
frambozencake afmaken
Meng voor het glazuur het citroensap en de suiker in een kom. Prik de taart met een satéprikker zodra de frambozencake uit de oven komt en schenk de citroensiroop erover.
Laat de taart in de vorm volledig afkoelen, snijd de frambozencake in vierkantjes en dien de frambozencake op.
Categorie
Reviews
Waardering:
Een mooi recept vooral omdat het eenvoudig en gemakkelijk te lezen is
Dank u wel Eenvoud maakt het fijn om er aan te beginnen .
ps taalfoutje : Prik de staart met een satéprikker zodra de frambozencake uit de oven komt en schenk de citroensiroop erover.er staat staart ipv taart
Gereviewd door Gerry Put op 21-08-2023