Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Huisgemaakte aardbeien-rabarberjam

Huisgemaakte aardbeien-rabarberjam

54321 (1) waardeer

Onderwerp: homemade | 05 september 2022

Huisgemaakte aardbeien-rabarberjam

Naast aardbeien is rabarber echt één van mijn favorieten. Dus waarom deze twee heerlijke zomerse producten niet verwerken tot een huisgemaakte aardbeien-rabarberjam.

Aardbeienjam maken

intructievideo - 02:07 min.

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 750 gram aardbeien
  • 1 kilogram suiker
  • 100 ml sinaasappelsap

Rabarber schoonmaken

Verwijder de bladeren van de rabarberstelen en was de rabarber grondig. Snijd de rabarber is stukjes van drie centimeter.

Aardbeien schoonmaken

Was de aardbeien zo nodig en dep de aardbeien droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

Rabarber en aardbeien koken

Kook de rabarber samen met het sinaasappelsap in een grote pan op een laag vuur in ongeveer tien minuten tot een moes. Voeg de aardbeien toe en kook de aardbeien een paar minuten mee totdat het sap vrijkomt. Voeg de suiker toe. Zet het vuur hoog en laat het fruit tien minuten flink koken tot het sap is ingekookt en de jam indikt.

Rabarber voor de jam

Dikte van de aardbeien-rabarberjam testen

Neem, met een hele koude theelepel, een beetje jam uit de pan. Leg de theelepel met jam op een koud bord vijf minuten in de ijskast. Duw er met een vinger tegen aan. Als er rimpels ontstaan dan is de aardbeien-rabarberjam klaar. Als de jam vloeibaar blijft, kook dan de jam nog vijf minuten en probeer het opnieuw.

Jam controleren op dikte

Vul de warme potten

Als je aardbeienjam goed wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de potten in een pan met kokend water. Haal de potten en deksels er pas uit als je de potten gaat vullen met de aardbeienjam.


 

Potten steriliseren

Vul de potten met de jam, draai de deksels er op en zet de potten op de kop. De hitte van de jam perst de overtollige lucht uit de pot. Na 5 minuten mogen de potten weer rechtop staan en kan de jam rustig afkoelen.

Reviews

Waardering: 54321

Ik heb het recept net gezien en nog niet uitgeprobeerd (ga ik zeker doen zodra het weer aardbeientijd is!). Maar heb nog wel een tip - wat koekkruiden en kardamom maakt aardbei-rabarberjam helemaal áf! Ik heb er altijd veel succes mee.

Gereviewd door Nel op 21-02-2013

Je plaats een waardering over

Huisgemaakte aardbeien-rabarberjam

ster ster ster ster ster