Huisgemaakte aardbeienjam

Huisgemaakte aardbeienjam

Aardbeien is mijn favoriete zomerfruit. Wil je het hele jaar genieten van heerlijke aardbeien maak dan zelf aardbeienjam.

Aardbeien schoonmaken

Was de aardbeien zonodig en dep de aardbeien droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

Aardbeien koken

Kook de aardbeien in een grote pan op een laag vuur enkele minuten tot het sap vrijkomt. Voeg het citroensap en suiker toe. Zet het vuur hoog en laat het fruit tien minuten flink koken tot het sap is ingekookt en de jam indikt.

Dikte van de aardbeienjam testen

Neem, met een hele koude theelepel, een beetje jam uit de pan. Leg de theelepel met jam op een koud bord vijf minuten in de ijskast. Duw er met een vinger tegen aan. Als er rimpels ontstaan dan is de aardbeien jam klaar. Blijft de jam vloeibaar kook dan de jam nog vijf minuten en probeer het opnieuw.

Vul de warme potten

Als je aardbeienjam goed wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de potten in een pan met kokend water. Haal de potten en deksels er pas uit als je de potten gaat vullen met de aardbeienjam.

Vul de potten met de jam, draai de deksels er op en zet de potten op de kop. De hitte van de jam perst de overtollige lucht uit de pot. Na 5 minuten mogen de potten weer rechtop staan en kan de jam rustig afkoelen.

Reviews

54321

Algemene beoordeling: 5.00

Geef uw mening
ster ster ster ster ster
Sanne schreef op 18 December 2013

Gemakkelijk te maken en het smaakt heerlijk! Bedankt voor dit recept!