Recept: biologische falafel

Recept: biologische falafel

Falafel is een simpel gerecht. Met een paar ingrediënten creëer je heel makkelijk een ware smaakexplosie. Het allerlekkerste is het natuurlijk met kikkererwten uit eigen tuin. Helaas is het kweken van kikkererwten in Nederland best lastig. Over het algemeen is de temperatuur niet hoog genoeg om een flinke oogst te kunnen behalen. Gelukkig kun je bij speciaalzaken en tegenwoordig zelfs bij de meeste supermarkten prima terecht voor biologische kikkererwten.

Verse kikkererwten bereiden

Gebruik je verse kikkererwten? Dan vergen de voorbereidingen extra tijd. Laat de kikkererwten eerst een nacht weken in water. Daarna kun je de erwten koken. Het duurt zo’n twee uur voordat de groente gaar is. Gebruik je kikkererwten uit blik? Dan kun je deze stappen overslaan.

Zo maak je het

Begin met het fijnsnijden van de ui en knoflookteentjes. Verwarm een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak daarin de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de komijn toe en daarnaast peper en zout naar smaak. Dep ondertussen de kikkererwten droog. Stop ze daarna samen met het ui- en knoflookmengsel, de peterselie en de bloem in de keukenmachine. Meng tot er een grof mengsel ontstaat. Vorm van dit mengsel met je handen 12 balletjes. Verwarm opnieuw wat olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Leg de balletjes in de pan en plet ze een beetje. Laat ze in ongeveer 10 minuten garen. Vergeet ze niet een paar keer om te draaien, zodat ze aan beide kanten mooi (goud)bruin worden.

Andere recepten met kikkererwten

Smaken de kikkererwten naar meer? Probeer dan ook eens dit heerlijke hummus recept

.

Dit artikel is geschreven door petra

Geef uw mening
ster ster ster ster ster